Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 3. januára 2015

Na dnešný obed som pripravila výborné plnené kelové listy...aby sme si troška oddýchli od mäsa, volila som plnku s králičími pečienkami..kombinovala som ich s domácou údenou slaninkou,oravskou slaninou všetko opečené na cibuľke..hoci troška pracné jedlo, ale vynikajúca pochúťka v spojení s kelovým prívarkom v ktorom som plnky ešte zapekala..

8
porcií
120 minút
príprava
30+20 minút
na 180 °C

Suroviny

9 ks
1 hlávka
1 ČL
Na plnku:
3 ks
1 ks
50 g
50 g
štipka
štipka
štipka
1 strúčik
2 ks
200 g
Na prívarok:
1/2 PL
1 ks menšia
3 hrste pokrájaný
1 ks pokrájaný na drobno
1 pl
štipka
štipka
štipka
štipka
2 PL
 pokrájaná na kolieska

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv som si rozobrala hlávku kelu..listy som odrezala a vnútornú časť hlávky som pokrájala na rezance...do hrnca som dala uvariť prebratú a umytú ryžu..nesolila som ju..povarila som ju iba 5 min. a nechala som ju vychladiť v hrnci..do druhého hrnca som dala vodu, pridala som 1 kl. sódu bikarbonu a nechala som poriadne zovrieť..do vriacej vody som vložila kelové listy a nechala vrieť iba 4 min.

    Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    povarené listy som scedila a rozložila na podnos vychladiť..od sódy zostali krásne zelené..

    Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravila som si suroviny do plnky..údenú slaninku som pokrájala na kocky aj oravskú slaninu...pokrájala som aj cibuľu , cesnak aj pečienky..

    Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    na opanvicu som dala údenú slaninu, aby pustila masť, potom som pridala oravskú slaninu, lebo tá neobsahuje toľko tuku..keď boli slaniny opečené, pridala som aj cibuľu...

    Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    potom som pridala pokrájané pečienky..

    Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    všetko som osolila, okorenila a pridala som štipku červenej papriky...opiekla na hotové...

    Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pečienky som pridala k ryži a pomiešala...

    Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a pridala som rozšľahané vajcia...pomiešala a mohla som plniť listy..

    Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ešte som si pripravila kelový prívarok...na panvicu som dala troška masti, pokrájala som cibuľu, opiekla a pridala som pokrájaný kel...chvíľku som ho tiež podusila..osolila, okorenila, pridala som na špic noža červenú mletú papriku a podliala vodou...nechala som dusiť do mäkka..

    Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    počas dusenia som pridala do kelu aj jeden zemiak pokrájaný na malé kocky..nechala som uvariť...dochutila som...rozmiešala som v hrnčeku 1 PL. hladkej múky, pridala som k prívarku a povarila, napokon som pridala 2 Pl. smotany...

    Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    hotový prívarok som vyliala na plech v ktorom sa budú plnky zapekať..

    Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    na prívarok som poukladala plnky a pomedzi som uložila zemiaky...

    Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    trúbu som nechala vyhriať na 200st. a zapekala som ich 20 min..všetko je hotové zapečené...

    Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    uložila som na taniere, ozdobila som smotanou a kôprom...prajem vám dobrú chuť..

    Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

sracz
Všetko s kelom, je pre mňa lahodnou výzvou a ani ten Tvoj rcp, milá @izabella929 určite nebude dlho čakať na reprízu aj v našej kuchyni!
babkamt
Pekný recept. Takto som ešte kel nerobila. Ku králičím pečienkam sa nedostanem, tak budem musieť improvizovať.
alena45
kel mám veľmi rada, ale takto ho nepoznám. Použijem morčacie alebo kuracie, ale najbližšie určite vyskúšam.
zinnajdha
páči sa mi recept, hoci je to piplačka. Zdá sa, že sa oplatí sa pohrať, lebo už som po ňom zatúžila.
boxik
Pekný recept a keďže kel je moja obľúbená zelenina tak asi skúsime. Kto si oddychuje od mäsa pečienkou a trochou slaniny a dokonca klobáskou nemôže byť zlý človek , máš u mňa 5 hviezdičiek a sto bodov navrch.
1x boxik
afataga
keby ta pecen nebola z kralika, dala by som si povedat, pekne naaranzovane ako vzdy
dandika1
@izabella929 nadherne ulozeny tanier,postup zrozumitelny,chut urcite uzasna ,ukladadam a varim .Pravom 5***** VDAKA...
mariamka
@izabellka ked ty si to vzdy tak komplikujes :) mat tvoju trpezlivost a volny cas, nikdy som podobne "holubky" nerobila, ale pozvat by som sa dala :)
askadaniela
Mne sa Izabelkin nápad s kelovo - pečienkovými holúbkami páči. Sú to všetko naše obľúbené suroviny. Najbližšie určite vyskúšam, bo pečienky čakajú v chladničke. @Izabelka , ďakujem za recept.
marijanna
Mam rada kel a privarok..toto skusim..len nie zajačie pečienky...ale asi kuracie :) a tu kde byvam v Slovinsku , v dedine Vrtojba volaju nas Wrzotari- wrzota je v nareči kel..:) nakolko sa ho tu velmi vela pestuje..tak ponuknem domacim recept..holubky z totho som tu este nevidela :) krasnu nedelu zelam
izabella929
@mariamka..-nu ž aj ja k niečomu mám a k niečomu veru nemám trpezlivosť...)@dellawar..te ší ma.-)
@zinnajdha...trpezlivos ť ruže prináša...sa hovorí.-)@boxik..no presne tak, čo je domáce-je chutné...)@afataga...nahradi ť môžeš aj inými pečienkami...)@margaretka28..mala som pečienky ešte z domova..možno aj spomienka na domáce farmárske výrobky.-)@dandika1..pochvala ma potešila.-)@askadaniela...pote šila si ma veľmi..už sa teším, ked vyskúšaš recept.-)@marijanna..ve ľmi zaujímavé čítanie...zase sme o niečo múdrejší..kel aj u nás veľmi obľúbený..krásnu nedeľu do Vrtojby.-)Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
aandulka
kel milujem, pečienku tiež a tvoje recepty Izabelka tiež. Takže nie je čo riešiť. 5***** ukladám,
dobryhrncekvar
afagata, zajačie pečienky sú oveľa jemnejšie ako kuracie, či bravčové, je to lahôdka, len jeden problém je, že zajac ich nemá veľké ako prasiatko.