Zapekaná provensalská dobrota
Autor receptu: shihtzu
Receptík som našla v reklamných novinách a celkom sa mi pozdával, tak som vyskúšala
ho urobiť. Som milo
prekvapená jeho jednoduchosťou a zároveň výbornou chuťou. Na dva dni ak ho
urobíte máte s obedom
vystarané. A výborne sa k nemu hodí kyslé mlieko Acidko. My sme sa najedli ako malé
sloníky, mňam :)
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Kukuricu s hráškom scedíme, cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Očistený, na kolieska nakrájaný pór udusíme na troche oleja, následne necháme vychladnúť.
- Do väčešj misy nasypeme hrášok, kukuricu, pór, pridáme vaječné žĺtky, smotanu a dobre premiešame. Po premiešaní dochutíme soľou a provensalským korením. Následne pridáme sneh vyšľahaný z mierne osolených vaječných bielkov a uvarené cestoviny.
- Do zapekacieho pekáča potretého olejom a posypaného strúhankou navrstvíme cestovinovo-zeleninovú zmes a v rúre predhriatej na cca 180 stupňov pečieme približne 20 minút. Pred dopečením vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom a ešte krátko dáme zapiecť. Dobrú chuť!
- Poznámka: Do zmesi môžeme pridať podľa chuti napr.: slaninku, údené mäsko, kuracinku, šunku...skrátka to čo nám ide na chuť prípadne čo doma máme :)