Zapekaná provensalská dobrota

Autor receptu: shihtzu

Receptík som našla v reklamných novinách a celkom sa mi pozdával, tak som vyskúšala ho urobiť. Som milo prekvapená jeho jednoduchosťou a zároveň výbornou chuťou. Na dva dni ak ho urobíte máte s obedom vystarané. A výborne sa k nemu hodí kyslé mlieko Acidko. My sme sa najedli ako malé sloníky, mňam :)

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kukuricu s hráškom scedíme, cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Očistený, na kolieska nakrájaný pór udusíme na troche oleja, následne necháme vychladnúť.
  2. Do väčešj misy nasypeme hrášok, kukuricu, pór, pridáme vaječné žĺtky, smotanu a dobre premiešame. Po premiešaní dochutíme soľou a provensalským korením. Následne pridáme sneh vyšľahaný z mierne osolených vaječných bielkov a uvarené cestoviny.
  3. Do zapekacieho pekáča potretého olejom a posypaného strúhankou navrstvíme cestovinovo-zeleninovú zmes a v rúre predhriatej na cca 180 stupňov pečieme približne 20 minút. Pred dopečením vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom a ešte krátko dáme zapiecť. Dobrú chuť!
  4. Poznámka: Do zmesi môžeme pridať podľa chuti napr.: slaninku, údené mäsko, kuracinku, šunku...skrátka to čo nám ide na chuť prípadne čo doma máme :)