Zapekaná brokolica so šalátom (fotorecept)
Autor receptu: oco
Zeleninové jedlá sú zdravé.Brokolicu môžeme pripraviť aj trochu inač.Našiel som skoro zabudnutý recept.Zmena je korením života a brokolica je zdravá obsahuje veľa vitamínu C a beta-karotén, čím sú ružičky brokolice tmavšie,tým je v nej viacej vitamínov.Keď píšem recept tak som si spomenul,že som namiesto múky mohol poučiť ovsené vločky.Je to dobrá kombinácia,tak skúste.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
20/20 minút na 160 °C |
Postup
- Brokolicu uvaríme v osolenej vriacej vode.Po vychladnutí nakrájame na plátky.
Z mlieka a hladkej múky si uvaríme za stáleho miešania hustú kašu.Do teplej kaše vmiešame maslo.
- Do takmer studenej kaše vmiešame žĺtky,strúhaný syr,soľ,čerstvo nastrúhaný muškátový orech a tuhý sneh z bielok.
- Maslom vymastenú zapekaciu misu vysypeme strúhankou,poukladáme brokolicu .
- Zalejeme syrovou kašou.Zapekáme do zlatista asi 20 minút.
- Počas zapekania si urobíme šalát z čínskej kapusty,póru,paradajky,čerstvej bazalky,balsamicového octu,soli,olivového oleja , trochu cukru a trochu vody.Na obrázku je na ilustráciu časť surovín na šalát.