Zapekaná brokolica so šalátom (fotorecept)

Autor receptu: oco

Zeleninové jedlá sú zdravé.Brokolicu môžeme pripraviť aj trochu inač.Našiel som skoro zabudnutý recept.Zmena je korením života a brokolica je zdravá obsahuje veľa vitamínu C a beta-karotén, čím sú ružičky brokolice tmavšie,tým je v nej viacej vitamínov.Keď píšem recept tak som si spomenul,že som namiesto múky mohol poučiť ovsené vločky.Je to dobrá kombinácia,tak skúste.

3-4
porcie
20 minút
príprava
20/20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Brokolicu uvaríme v osolenej vriacej vode.Po vychladnutí nakrájame na plátky. Z mlieka a hladkej múky si uvaríme za stáleho miešania hustú kašu.Do teplej kaše vmiešame maslo.
  2. Do takmer studenej kaše vmiešame žĺtky,strúhaný syr,soľ,čerstvo nastrúhaný muškátový orech a tuhý sneh z bielok.
  3. Maslom vymastenú zapekaciu misu vysypeme strúhankou,poukladáme brokolicu .
  4. Zalejeme syrovou kašou.Zapekáme do zlatista asi 20 minút.
  5. Počas zapekania si urobíme šalát z čínskej kapusty,póru,paradajky,čerstvej bazalky,balsamicového octu,soli,olivového oleja , trochu cukru a trochu vody.Na obrázku je na ilustráciu časť surovín na šalát.