Zapečený ružičkový kel
Zapečený ružičkový kel s bryndzou (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Jednoduché a dobré a musím sa priznať, je to dcérin nápad.* Neviem po kom to díte je, čo som sa jej dával kopu osvety, že základ je mäso, ale nie - ona zeleninka.
3 porcie |
5 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Riadne očistený ružičkový kel zalejeme vriacou vodou z kanvice a necháme pariť asi dve minúty. Vodu zlejeme.
- Zatiaľ si pripravíme bryndzu, cesnak, smotanu, korenie čerstvo mleté a rascu. Všetko to spolu vymiešame.
- Maslo rozkrájame na menšie kúsky do zapekacej nádoby a pridáme horúci ružičkový kel a premiešame toľko, aby sa maslo roztopilo. Kel sa obalí maslom a nádoba tiež. Solíme opatrne, bryndza je slaná.
- Na kel dáme vymiešanú bryndzu a dobre to rozotrieme po celej nádobe. Vložíme to do vopred vyhriatej rúry na 180 °C na 20 minút.
- Po 20 minútach necháme trochu vychladnúť a môžeme nakladať na tanier. Dá sa to jesť takto samotné.
- Alebo s prívarkom, ako sme si urobili, tiež z ručičkového kelu, kuskusu, mrkvy, petržlenu, cibule, cesnaku a zemiakov. Plus korenie a soľ. Všetko uvarené a rozmixované.