Zapekaná zelenina

Zapečený karfiol s brokolicou ako príloha alebo samostatné jedlo (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Brokolica a karfiol nemusia byť iba hlavným jedlom. Môžeme ich použiť aj ako chutnú a zdravú prílohu k mäsu.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky. Pekáč vymastíme olejom a ružičky poukladáme k sebe.
  2. Vajcia rozmiešame v jogurte spolu s mletou paprikou, korením, prelisovaným cesnakom a soľou. Zalejeme zeleninu a priamo v pekáči dobre premiešame, aby sa zelenina obalila,
  3. Pečieme v rúre na 180 °C asi 30 minút.
  4. Podávame ako prílohu k mäsu, ale môžeme podávať aj samostatne so zeleninovým šalátom.