Zapečený chlieb plnený

letisia - fotkaletisia, 22. októbra 2010

Recept podobný ako Krkovička pre vítanú návštevu, ale bez mäsa a jednoduchší.

Suroviny

 bochník
 (suchá alebo mäkká)
 podľa chuti (papriky, rajčiny)




Postup

  1. 1

    Chlieb rozrezať na tenké plátky 1,5 cm široké, ale neprezerať celkom, spodok musí držať spolu. Na masle orestovať cesnak, pridať soľ, korenie a nechať vychladnúť. Potom tým natrieť chlieb - krajce zo všetkých strán. Do zárezov povkladať všetko čo je pripravené. Syr môže byť na plátky, ale lepšie je postrúhať a zmiešať 1-2 vajíčkami a tak ponatierať do zárezov, lepšie sa to tak roztečie a zapečie. Povrch chleba potrieť zmesou masla s cesnakom. . Povrch chlebíku potřu ještě směsí másla s česnekem.

  2. 2

    Chlebík potom zabaliť do alobalu, uložiť na plech a piecť v rúre asi 20 min. pri teplote 200 stupňov. Potom rozbaliť a dopiecť, kým nevznikne chrumkavá kôrka. Podávať rozrezané na plátky.

Diskusia k receptu

jezibabka1
@letisia a to som Ti napísala ešte pred prečítaním krkovičky:))) Nebuť:) labuť:) a dávaj ďalšie recepty:)))
altyn
@letisia , toto nepatrí k tomuto receptu, no neviem či sa vrátiš k tej pečeňovej tlačenke a mám otázku. Ako to tvoja starká plnila do tých fliaš od octu? Som strašne zvedavý, prosím odpovedz mi na hociktorý môj recept, stále na to myslím... Prosím napíš. Dík! .-))))))))))))))
letisia
altyn, no to by som aj ja rada vedela, nepamätám si, bola som mala a potom keď už som sa zaujímala o kuchyňu, babička už bola chorá a už nevarila. Ona do tej fľaše väčšinou dávala nejakú plnku z rožkov, ako nádievku, aj pečienkami, aj bez nich. Asi to mala redšie a použila lievik. Mne z detstva utkvela len tá fľaša ako ju vždy vybrala z hrnca, odzerala dno a plnku vybrala.
violetacamorova
Robím chlieb v ktorom vydlabem striedku , naplním plnkou a zapečiem, je výborný. Tak sa teším aj na tento tvoj jednoduchý a určite chutný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia