Zapečený chlieb plnený

Autor receptu: letisia

Recept podobný ako Krkovička pre vítanú návštevu, ale bez mäsa a jednoduchší.

Suroviny

Postup

  1. Chlieb rozrezať na tenké plátky 1,5 cm široké, ale neprezerať celkom, spodok musí držať spolu. Na masle orestovať cesnak, pridať soľ, korenie a nechať vychladnúť. Potom tým natrieť chlieb - krajce zo všetkých strán. Do zárezov povkladať všetko čo je pripravené. Syr môže byť na plátky, ale lepšie je postrúhať a zmiešať 1-2 vajíčkami a tak ponatierať do zárezov, lepšie sa to tak roztečie a zapečie. Povrch chleba potrieť zmesou masla s cesnakom. . Povrch chlebíku potřu ještě směsí másla s česnekem.
  2. Chlebík potom zabaliť do alobalu, uložiť na plech a piecť v rúre asi 20 min. pri teplote 200 stupňov. Potom rozbaliť a dopiecť, kým nevznikne chrumkavá kôrka. Podávať rozrezané na plátky.