Zapečený baklažán s mozzarellou (fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Veľmi chutný a zdravý recept:)

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Plátky baklažánu si narežeme na kolieska a upečieme v trúbe na plechu, potreté olejom, do mäkka.
  2. Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku: na oleji osmažíme cibuľu, pridáme cesnak, paradajky aj so šťavou, povaríme, až zmäknú a roztlačíme, dosolíme ,opepríme a pridáme cukor.
  3. Varíme asi 10 minút a nakoniec pridáme lístky bazalky.
  4. Opečený baklažán – polovicu plátkov – dáme do vymazanej zapekacej misky, na ne polovicu mozarelly
  5. prelejeme polovicou omáčky a posypeme polovicou parmezánu.
  6. Postup opakujeme – nakoniec dáme zbytok parmezánu zmiešaný so strúhankou a zapečieme. na 180-200 stupnov cca 20 minut....pred podávanim necháme chviľku vychladnuť.