Zapečené plnené vajcia s bryndzou
Autor receptu: babkamt
Májová bryndza je najlepšia,snažím sa z nej variť čo najviac.Už som robila
pomazánku,bryndzové halušky,teraz ponúkam bryndzu trochu inak.
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravila som si bryndzu , sardelovú pastu , maslo na vymazanie zapekacej misy .
- Kyslú smotanu a šľahačku . Ešte budem potrebovať instantnú zemiakovú kašu . 6 vajíčok uvarených na tvrdo ochladím , ošúpem .
- Vajíčka po šírke rozrežem . Žĺtka vyberiem do misky , pridám sardelovú pastu 1 pl , jedno celé vajíčko ,na jemno nakrájanú cibuľu a trochu pažítky , 125 g májovej bryndze a 2 pl kyslej smotany .
- Masu vymiešam a naplním ňou uvarené bielka . Treba ochutnať , či nie je nutné osoliť . Ja som nesolila , lebo sardelová pasta je dosť slaná .
- Podľa návodu som pripravila sáčok instantnej zemiakovej kaše .
- Zapekaciu misu som vymastila maslom , posypala 2 pl strúhanky .Lyžicou som si spravila miesto pre naplnené vajíčka .
- Nakoniec som zmiešala 100 ml šľahačky so soľou , zaliala som ňou vajíčka a zemiakovú kašu .
- Rúru som vyhriala na 180 °C . Piekla som 20 minút .
- Medzitým , čo sa zemiaky piekli som spravila zeleninový šalát .