Zapečené Džulbastije (fotorecept)

Autor receptu: eldina

Kto má rád fašírky a k nim zemiaky-tento recept určite stojí za to vyskúšať..Rýchla príprava- a pečie sa samo :)

10
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso ochutiť, pridať nastrúhané surové zemiaky, pokrájanú cibuľu, vajce, všetko dobre pomiešať a pridať múku..(množstvo v recepte je orientačné, netreba nič vážiť)..ja som pridala aj nejaké bylinky..
  2. Na panvicu dať trochu oleja, tvarovať malé placky a rýchlo ich osmažiť...placky nemusia byť prepečené, stačí len, aby chytili zhora farbu..
  3. Opečené placky ukladať na plech ( ktorý netreba natrieť olejom).
  4. Príprava omáčky: do výpeku pridať trochu masla, múku na ňom osmažiť, potom pridať mlieko, šľahačku a prípadne syr, zlepší to chuť..nechať zovrieť..(ešte dochutiť soľou, čiernym korením..)
  5. Zaliať fašírky, plech prekryť alobalom a dať piecť na cca 30 min (200 °C)., po pol hodine alobal odstrániť a ešte zapekať asi 20 minút .
  6. Podávať s pečivom a prípadne aj so šalátom...je to výborné!! ....(ja som pridala do omáčky 2 šľahačky, preto mám placky viac ponorené)