Pečený baklažán
Zapečené baklažánové kolieska
Autor receptu: mamaa
Toto jedlo si robím pomerne
často – na raňajky, na obed alebo
na večeru, keď mám chuť na
niečo jednoduché a rýchle na
prípravu, zdravé a chutné.
Chuťou prípomínajú tieto
kolieska pizzu, samozrejme ale
záleží od toho, aké ingrediencie
na baklažán poukladáte. Ja vám v recepte
opíšem moju najobľúbenejšiu
verziu, po ktorej väčšinou
siahnem z dôvodu chute a
dostupnosti surovín (väčšinou ich
máme stále doma a verím, že vy
tiež). Vy si môžete samozrejme
oblohu prispôsobiť podľa vlastnej
chuti.
1 porcia |
10 minút príprava |
30 minút na 210 °C |
Postup
- Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska
(nie hrubé, ani príliš tenké).
Nakrájaný baklažán poukladáme na plech
vystlaný papierom na pečenie.
Baklažánové kolieska zľahka osolíme a pečieme 15 minút pri 210 stupňoch.
- Následne baklažán vyberieme z rúry a každé koliesko potrieme paradajkovým pyré (prípadne paradajkovým pretlakom zriedeným s vodou), poukladáme na ne kúsky šunky, posypeme syrom a na záver dozdobíme cherry paradajkami a bazalkou. Do paradajkového pretlaku môžeme zamiešať aj soľ a cesnakové korenie.
- Baklažán takto zapekáme ešte 5-10 minút pri 250 stupňoch, dokým syr nezačne chytať zlatistú farbu.
Dobrú chuť! :)