Pečený baklažán

Zapečené baklažánové kolieska

Autor receptu: mamaa

Toto jedlo si robím pomerne často – na raňajky, na obed alebo na večeru, keď mám chuť na niečo jednoduché a rýchle na prípravu, zdravé a chutné. Chuťou prípomínajú tieto kolieska pizzu, samozrejme ale záleží od toho, aké ingrediencie na baklažán poukladáte. Ja vám v recepte opíšem moju najobľúbenejšiu verziu, po ktorej väčšinou siahnem z dôvodu chute a dostupnosti surovín (väčšinou ich máme stále doma a verím, že vy tiež). Vy si môžete samozrejme oblohu prispôsobiť podľa vlastnej chuti.

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
na 210 °C

Suroviny

Postup

  1. Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska (nie hrubé, ani príliš tenké). Nakrájaný baklažán poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Baklažánové kolieska zľahka osolíme a pečieme 15 minút pri 210 stupňoch.
  2. Následne baklažán vyberieme z rúry a každé koliesko potrieme paradajkovým pyré (prípadne paradajkovým pretlakom zriedeným s vodou), poukladáme na ne kúsky šunky, posypeme syrom a na záver dozdobíme cherry paradajkami a bazalkou. Do paradajkového pretlaku môžeme zamiešať aj soľ a cesnakové korenie.
  3. Baklažán takto zapekáme ešte 5-10 minút pri 250 stupňoch, dokým syr nezačne chytať zlatistú farbu. Dobrú chuť! :)