Mascarpone zákusok
Mascarpone zákusok

Kinder bueno fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, Richnava, 25. apríla 2022
Kinder bueno (fotorecept)
Foto: olinecka

Fantastický zákusok, ktorým prekvapíte aj náročných.

16
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
3 ks
1 bal.
100 g
50 ml
150 ml vlažná
180 g
1 ČL
2 PL
Na poliate korpusu:
150 ml
Plnka:
250-300 g (alebo tvaroh)
250-300 g (33 %)
3 PL
Poleva:
100 ml (33 %)
180-200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Vajíčka, cukor vanilínový a kryštálový vyšľaháme do penista. Potom striedavo pridáme olej a vlažnú vodu. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a kakaom a po častiach vmiešame do cesta. Formu 24x24 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.

    Kinder bueno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po upečení korpus ešte za horúca polejeme po celom obvode mliekom a necháme vychladnúť.

    Kinder bueno (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Suroviny na plnku.

    Kinder bueno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme práškový cukor, mascarpone a došľaháme do tuha.

    Kinder bueno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Korpus potrieme plnkou, uhladíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.

    Kinder bueno (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravíme čokoládovú polevu: Smotanu ohrejeme do horúca a pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky. Miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.

    Kinder bueno (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Celý zákusok polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť.

    Kinder bueno (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pred podávaním pokrájame na kocky a odstránime boky formy. Dobrú chuť

    Kinder bueno (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, suroviny, forma i rezy vyšly krásně! S napětím jsem četla postup, forma rozkládací to jistí. S radostí bych dala testovací vzoreček, musí být jemné chuti. Jsi šikulka!
olinecka
@haji (25.4.2022 17:03)

Naozaj jemný zákusok mlieko, ktoré som použila na poliate korpusu fantázia. Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha