Kinder bueno fotorecept
Foto: olinecka
Fantastický zákusok, ktorým prekvapíte aj náročných.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
50 ml |
|
150 ml vlažná |
|
180 g |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
Na poliate korpusu: | |
150 ml |
|
Plnka: | |
250-300 g (alebo tvaroh) |
|
250-300 g (33 %) |
|
3 PL |
|
Poleva: | |
100 ml (33 %) |
|
180-200 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Vajíčka, cukor vanilínový a kryštálový vyšľaháme do penista. Potom striedavo pridáme olej a vlažnú vodu. Múku preosejeme, spojíme s práškom do pečiva a kakaom a po častiach vmiešame do cesta. Formu 24x24 cm vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút.
-
2
Po upečení korpus ešte za horúca polejeme po celom obvode mliekom a necháme vychladnúť.
-
3
Suroviny na plnku.
-
4
Smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme práškový cukor, mascarpone a došľaháme do tuha.
-
5
Korpus potrieme plnkou, uhladíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Pripravíme čokoládovú polevu: Smotanu ohrejeme do horúca a pridáme čokoládu polámanú na menšie kúsky. Miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
-
7
Celý zákusok polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Pred podávaním pokrájame na kocky a odstránime boky formy. Dobrú chuť
Naozaj jemný zákusok mlieko, ktoré som použila na poliate korpusu fantázia. Ďakujem za nahliadnutie receptu som rada že sa recept páči.
Som rada, že potešil a poznáš jeho chuť.
Určite sa vydaril za pár minút bol hotový ďakujem za príjemný komentár, pozdravujem.
Po obvode celý upečený korpus za horúca (keď je upečený korpus) .
Ďakujem som rada že sa recept páči.
Dakujem urcite vyskúšam
Domnievam sa, že máte na mysli poliať celý koláč (plochu) a nie iba obvod (kraje), pretože na krajoch by bol korpus premočený a v strede suchý ... Alebo sa mýlim?