Mascarpone rezy s ovocnou želatínou
Foto: valina
Svieži ľahký zákusok na každú príležitosť.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
Mascarpone krém: | |
500 ml |
|
2 bal. |
|
2 bal. |
|
500 g |
|
Želé: | |
400 ml |
|
100 ml (alebo šťava citrónová) |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku, mleté orechy, prášok do pečiva olej a vodu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame do cesta. Cesto dáme na plech (30x40 cm) vystlaný papierom na pečenie a pečieme 30 minút pri 200 °C.
- 2
Mascarpone krém: Zo smotany a stužovača vyšľaháme tuhú šľahačku. Mascarpone vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Pomaly to zmiešame spolu.
- 3
Želé: Z vody, sirupu a práškovej želatíny pripravíme želé podľa návodu na obale.
- 4
Na upečený korpus natrieme 1/3 krému a zvyšok krému nastriekame ozdobným vrecúškom tak, aby medzi pásmi krému ostali medzery, do ktorých potom nastriekame želé. Zákusok necháme stuhnúť. Potom narežeme úhľadné rezy.
Tiež mascarpone zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu