Mascarpone zákusok
Zákusok Red Velvet
Autor receptu: redakcia
Postup- Nad parou v miske ručne vyšľaháme vajcia,
cukor, vanilkový extrakt a med. Keď dosiahneme požadovanú hustotu, odložíme. Do hrnca s horúcou vodou, nad ktorým sme šľahali krém, vložíme vo dvoch pohároch mlieko a maslo. Potom teplé mlieko a roztopené maslo zmiešame
a pridáme potravinársku farbu
alebo cviklový prášok.
- Do vaječného krému primiešame zafarbenú mliekovo-maslovú zmes a
a nakoniec vmiešame múku a kakao. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170 stupňoch asi 20 minút, resp.
kým nie je korpus upečený, čo zistíme špajdľou.
- Z mascarpone, cukru a zo smotany vyšľaháme krém. Upečený vychladnutý korpus rozrežeme a naplníme krémom. Krémom potrieme aj vrch zákuska a ozdobíme sušenými malinami.
|