Mascarpone zákusok

Zákusok Red Velvet

Autor receptu: redakcia

20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Nad parou v miske ručne vyšľaháme vajcia, cukor, vanilkový extrakt a med. Keď dosiahneme požadovanú hustotu, odložíme. Do hrnca s horúcou vodou, nad ktorým sme šľahali krém, vložíme vo dvoch pohároch mlieko a maslo. Potom teplé mlieko a roztopené maslo zmiešame a pridáme potravinársku farbu alebo cviklový prášok.
  2. Do vaječného krému primiešame zafarbenú mliekovo-maslovú zmes a a nakoniec vmiešame múku a kakao. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 170 stupňoch asi 20 minút, resp. kým nie je korpus upečený, čo zistíme špajdľou.
  3. Z mascarpone, cukru a zo smotany vyšľaháme krém. Upečený vychladnutý korpus rozrežeme a naplníme krémom. Krémom potrieme aj vrch zákuska a ozdobíme sušenými malinami.