Zajačia roláda
Zajačia roláda s krúpkovo-slivkovou guľkou
Autor receptu: redakcia
Cítiť v nej vždy iný les a inú lúku. Nielen podľa
druhu a veku zveri, ale aj prostredia, v akom
žila, a potravy, akou sa kŕmila. Divina skrátka
vždy ponúkne iné chute a vône. Aj preto
dúfame, že sa dožije zaslúženej renesancie.
Veď stačí sa pozrieť z okna nášho hotela a hosť
hneď vie, že zverinové jedlá sú tou pravou
regionálnou špecialitou.
|
4 porcie |
40 minút príprava |
25 minút na 175 °C |
Postup
- Zajaca umyjeme, očistíme a vykostíme.
Z odrezkov zajaca, zo smotany,
z masla, cesnaku a zo špenátu
vymixujeme fáš.
- Zajaca osolíme, okoreníme, naplníme fášom a zrolujeme. Roládku zo zajaca opečieme na panvici s masťou a vložíme
do rúry zohriatej na 175 °C
asi na 25 minút.
- Jačmenné krúpy opečieme na masle dohneda,
pridáme sušené slivky, zalejeme vodou, osolíme a varíme
domäkka. Potom vyformujeme do guliek a podávame
k zajacovi.