Zajačia paštéta s madeirou a sušenými slivkami

Róbert Krištof
šéfkuchár hotela Premium v Bratislave, 22. novembra 2011
Zajačia paštéta s madeirou a sušenými slivkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

300 g
200 g
500 ml
100 ml
5 g, nasekaná
3 ks
4 ks
2 ks
1 PL
40 ml
2 strúčiky
 (môže byť aj sušený)




Postup

  1. 1

    Červené víno, olej, nasekanú petržlenovú vňať, bobkový list a borievky zmiešame a urobíme marinádu, v ktorej zajačie mäso necháme 12 hodín.

  2. 2

    Zajačinu a pečienku pomelieme mlynčekom na mäso, prilievame aj marinádu s koreninami. Do pomletej masy pridáme vajcia, zemiakový škrob, koreniny, bylinky, madeiru a najemno nasekaný cesnak.

  3. 3

    Paštétu ozdobenú slivkami naplníme do zaváracích pohárov, zakryjeme alobalom. Vložíme do vodného kúpeľa a do rozohriatej rúry a pečieme na 175 0C asi 90 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia