Ako deti sme nemali radi plnku do kurata, kacice, ci husi. Neskor, ked uz sme boli dospele a financna situacia tym padom dovolila, Zobraziť celý popisAko deti sme nemali radi plnku do kurata, kacice, ci husi. Neskor, ked uz sme boli dospele a financna situacia tym padom dovolila, ze mama mohla kupit z casu na cas aj drahsiu hydinu, neoddelitelnou sucastou takeho uzasneho obeda bol aj plneny krk.
príprava
na 200 °C
Suroviny
das, kolko mas radsej viac /husacia/ |
|
mensia 1 nasekaná na jemno |
|
1/2 kavovej lyzicky |
|
1 - 2 |
|
podla potreby |
|
podla potreby |
|
podla potreby nasekana |
|
|
|
+ nit |
|
Postup
-
1
pecienku naskrabkat a dat do misy, pridat nadrobno pokrajanu cibulu, korenie, vajco, sol, brezle a podla chuti petrzlenovu vnat, vsetko spolu dobre premiesat a vytvorit nerozpadavajucu sa hmotu. podla potreby pridat vajco, alebo brezle.
- 2
kozu z krku dobre ocistit, zlozit na polovicu a zasit ako vreco. nechat otvor na plnenie a potom naplnit masou z pecienok a otvor zasit.
- 3
prilozit ku kacicke/husi do pekaca a piect, kym koza nie je pekna, chrumkavo vyzerajuca. samozrejme, pocas pecenia otacat a polievat. upecenu vybrat na tanierik, nechat vychladnut, dat do chladnicky a prehltat slinky. na veceru vybrat z chladnicky, vytianut nit ( iba potiahnut za jeden koniec, ona sa vyvlecie cela :-), nakrajat ako salam na kruzky, podavat s chlebom a vinom.
- 4
ps: do plnky mozno pridat nadrobno pokrajane srdiecko a zaludok z kacice/husi, chuti to super a aj to pekne vyzera na reze. foto pridam, ked budem robit kacicku
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu