Plnený kačací alebo husací krk

dogagador - fotkadogagador, 6. januára 2012

Ako deti sme nemali radi plnku do kurata, kacice, ci husi. Neskor, ked uz sme boli dospele a financna situacia tym padom dovolila, Zobraziť celý popisAko deti sme nemali radi plnku do kurata, kacice, ci husi. Neskor, ked uz sme boli dospele a financna situacia tym padom dovolila, ze mama mohla kupit z casu na cas aj drahsiu hydinu, neoddelitelnou sucastou takeho uzasneho obeda bol aj plneny krk.

20 minút
príprava
40-50 minút
na 200 °C

Suroviny

das, kolko mas radsej viac /husacia/
mensia 1 nasekaná na jemno
1/2 kavovej lyzicky
1 - 2
podla potreby
podla potreby
podla potreby  nasekana
 + nit




Postup

  1. 1

    pecienku naskrabkat a dat do misy, pridat nadrobno pokrajanu cibulu, korenie, vajco, sol, brezle a podla chuti petrzlenovu vnat, vsetko spolu dobre premiesat a vytvorit nerozpadavajucu sa hmotu. podla potreby pridat vajco, alebo brezle.

  2. 2

    kozu z krku dobre ocistit, zlozit na polovicu a zasit ako vreco. nechat otvor na plnenie a potom naplnit masou z pecienok a otvor zasit.

  3. 3

    prilozit ku kacicke/husi do pekaca a piect, kym koza nie je pekna, chrumkavo vyzerajuca. samozrejme, pocas pecenia otacat a polievat. upecenu vybrat na tanierik, nechat vychladnut, dat do chladnicky a prehltat slinky. na veceru vybrat z chladnicky, vytianut nit ( iba potiahnut za jeden koniec, ona sa vyvlecie cela :-), nakrajat ako salam na kruzky, podavat s chlebom a vinom.

  4. 4

    ps: do plnky mozno pridat nadrobno pokrajane srdiecko a zaludok z kacice/husi, chuti to super a aj to pekne vyzera na reze. foto pridam, ked budem robit kacicku

Diskusia k receptu

evanaaa
Podobne robím plnku aj ja, len nezahusťujem priezlami ale dávam pečivo pokropené mliekom alebo vlažnou vodou. Plním kurea, alebo len stehná pod kožu. Ja ani tak plnku nejem, ale muž ju má rád, robím kvôli nemu.
dogagador
@evanaaa : davala som tiez zemle, ale skus to s brezlami. A nepcham plnku pod kozu stehien, ani do kurata. Proste ten krk ma dostal, je to delikatesa, mozno pridat aj kuracie pecienky. Aby to bolo vyrazne pecienkove.
bozulka
Robievam aj s morčacou kožou,keď opatrne oderiem morku na chrbte a bruchu,urobím vak a naplním plnkou s rožkou vajec korenia petržlenovej vňaťky a nemusí byť ani pečienka.Ale máš pravdu je to vynikajúce jedlo a využije sa aj koža ktorú nikto okrem mňa nechcel.Takto jedli všetci...teplé so zemiakovou kašou, aj studené obložené zeleninou čerstvou alebo zavarenou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia