Pečené kuracie stehno
Z jedného kuracieho stehna dve (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný sviatočný obed som
pripravila z kuracieho stehna, z
ktorého som odstránila kožu a túto
som naplnila a upiekla spolu so
stehnom. Získala som tak dve stehná.
2 porcie |
50 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- Kuracie stehno som umyla a osušila kuchynským papierom.
- Stehno som okolo kostí obkrojila, aby sa uvoľnila koža a opatrne som ju stiahla, aby sa neroztrhla.
- Pripravila som si plnku. Polovicu rožka som nakrájala na malé kocky spolu so šunkou a jarnú cibuľku na kolieska. Pridala som vajce a všetko okorenila mletým korením a všetko premiešala.
- Tenší koniec kože som zošila bielou niťou a kožu som naplnila. Potom som ju i na širšom konci zošila niťou. Treba dávať pozor, aby sme nedali veľa plnky, lebo pri pečení praskne.
- Všetko som osolila, okorenila a posypala paprikou.
- Na panvici som vytopila trošku slaniny a na tuku som opiekla stehno i naplnenú kožu.
- Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Podliala vínom a pod pokrievkou piekla 40 minút. Upečené mäso som nechala chvíľu chladiť, aby som odkrojila časť plnky, ako to vyzerá v reze.
- Podávala som s ryžou a hlávkovým šalátom s mandarínkami. Prajem vám dobrú chuť.