Pečené kuracie stehno

Z jedného kuracieho stehna dve (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed som pripravila z kuracieho stehna, z ktorého som odstránila kožu a túto som naplnila a upiekla spolu so stehnom. Získala som tak dve stehná.

2
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Kuracie stehno som umyla a osušila kuchynským papierom.
  2. Stehno som okolo kostí obkrojila, aby sa uvoľnila koža a opatrne som ju stiahla, aby sa neroztrhla.
  3. Pripravila som si plnku. Polovicu rožka som nakrájala na malé kocky spolu so šunkou a jarnú cibuľku na kolieska. Pridala som vajce a všetko okorenila mletým korením a všetko premiešala.
  4. Tenší koniec kože som zošila bielou niťou a kožu som naplnila. Potom som ju i na širšom konci zošila niťou. Treba dávať pozor, aby sme nedali veľa plnky, lebo pri pečení praskne.
  5. Všetko som osolila, okorenila a posypala paprikou.
  6. Na panvici som vytopila trošku slaniny a na tuku som opiekla stehno i naplnenú kožu.
  7. Pridala som nakrájanú cibuľu a cesnak.
  8. Podliala vínom a pod pokrievkou piekla 40 minút. Upečené mäso som nechala chvíľu chladiť, aby som odkrojila časť plnky, ako to vyzerá v reze.
  9. Podávala som s ryžou a hlávkovým šalátom s mandarínkami. Prajem vám dobrú chuť.