Vysmážaný kaleráb s novými zemiakmi a šalátom fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 23. mája 2014
Vysmážaný kaleráb s novými zemiakmi a šalátom (fotorecept)
Foto: babkamt

Na dnešný obed som si zeleninu doniesla zo záhrady. Konečne sa môžeme tešiť aj z úrody nových zemiakov. Včera som vykopala 4 korene. Mali Zobraziť celý popisNa dnešný obed som si zeleninu doniesla zo záhrady. Konečne sa môžeme tešiť aj z úrody nových zemiakov. Včera som vykopala 4 korene. Mali sme večer zemiaky na cibuľke. Dnes na petržlene. Aj kaleráb je už môj a aj šalát.

5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 ks
50 ml
100 ml na vysmážanie
1 PL




Postup

  1. 1

    http://varecha.pravda.sk/recepty/nove-zemiaky-na-cibulke-s-paprikou-fotorecept/28571-recept.html Hneď večer sme si dali zemiaky na cibuľke. Dnes ich pripravím na petržlene. Zemiaky umyjem, očistím a dám ich variť do slanej vody.

    Vysmážaný kaleráb s novými zemiakmi a šalátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyjem šalát. Spravím zálievku z vody, trošky cukru a octu.

    Vysmážaný kaleráb s novými zemiakmi a šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Očistený kaleráb som chvíľku povarila. Asi 5 minút. Netreba ho dlho predvárať. Je mladý a mäkký.Nakrájala som ho.

    Vysmážaný kaleráb s novými zemiakmi a šalátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Obalila som ho v trojobale. Najprv v múke, potom vo vajíčku, napokon v strúhanke.

    Vysmážaný kaleráb s novými zemiakmi a šalátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tu je už všetok obalený.

    Vysmážaný kaleráb s novými zemiakmi a šalátom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do panvice som dala olej a 1 pl masti a začala som ich vysmážať.

    Vysmážaný kaleráb s novými zemiakmi a šalátom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vysmažený som podávala s novými zemiakmi na petržlene, kto chcel s hlávkovým šalátom, alebo s tatarkou.

    Vysmážaný kaleráb s novými zemiakmi a šalátom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Okrem tejto zeleniny som si zo záhrady doniesla aj jahody,

    Vysmážaný kaleráb s novými zemiakmi a šalátom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    čerešne. Teraz oddychujem pri pc. Poobede chcem spraviť jahodový koláč.

    Vysmážaný kaleráb s novými zemiakmi a šalátom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

kukulienka71
@babkamt , krásna úroda! My sme na jednej vlnovej dĺžke dnes asi, varili sme obe kaleráb :-D taký nový vypražený je teda fajnotka!
pusta
@babkamt milá, tak toto musí byť veľká lahôdka z mladého kalerábu, vlastného a vlastných nových zemiakov.
za tvoju starostlivosť a mravenčiu prácu sa ti záhrada veru úžasne odmenila, radosť pozerať, ešte väčšia radosť je plody tvojej práce ochutnať :-)
krásne jednoduché, vynikajúce!
tetrisss
Marnost sediva, si ty ale gazdina, ked uz mas taketo fajnoty.
elysa
@babkamt fantázia, za tento obed by Ťa môj na rukách nosil- je to z jedno z jeho obľúbených...
kimlo
Fantasticke! Vyprazany kalerab som sice este nejedol, ale urcite to musi byt super, viem si to predstavit aj s tatarkou, tu zboznujem.
eviana
@babkamt , parádne si navarila, pripomenulo mi to detské časy... som veru roky túto lakocinku nejedla a mám rada, kaleráb je moja obľúbená zelenina v každej forme... a s novými zemiačikmi mňaaaam :) vďaka za pripomenutie, veľmi chválim :)
babkamt
@kukulienka71 tvoj recept som si uložila. V najbližšej dobe bude aj u nás na stole:-) Tiež občas vysmažím aj mladý kareláb.
@pusta už som sa nemohla dočkať nových zemiakov. Takéto čerstvo vykopané, to je veru pochúťka.
@tetrisss tento rok je všetko skôr aspoň o dva týždne.
babkamt
@elysa to ma manžel upozornil, že by som mala niečo spraviť z kalerábu. Hoci nemá rád vyprážané, dostal naňho chuť. To by sa tvoj manžel narobil. Ťažko by si obed odrobil:-)
@kimlo je to podobná chuť ako vyprážaný karfiol. Ak máš rád karfiol, tak by si si pochutil aj na tomto obede.
@eviana som rada, že som ti týmto jedlom pripomenula detstvo. Ďakujem za pochvalu.
kimlo
Vyprazany karfiol milujem, mohol by som ho jest po cely rok. Vyskusam a dam vediet ...vdaka za recept.
havino
jeminenku @babkamt , UŽ toľká úroda?? u nás sa len dosádza, včera som posledné papriky, chilli, paradajky, počasie nedovolilo skôr, sklenník už nemám a u vás toto už? redkvičky len listy trčia, petržlen ešte len raší, tak si vieš predstaviť aký čas bol, kalerábiky mladé zdravé planty len. Ked som bola na materskej sme vyprážaný kaleráb mali hádam aj každý týždeň, deti mali radi a čo ja mladá vedela 20 rokov do zadu, že vyprážené toľko nie, až včul som múdra, no ale že dobré to bývalo, to si pamätám, ja som ho ale neprevárala, surový na kolieska, trojobal a vyprážala, svokra nám také mladé domáce dávala, áno je o podobné ako karfiol pre @kimla
babkamt
@kimlo tiež mám rada vysmážaný karfiol. Vyskúšaj a ozvi sa, či ti chutilo.
@havino tiež som len minulý týždeň sadila von paradajky a papriky. Držala som ich v skleníku, hoci by už boli najradšej vysadené v zemi. Bála som sa prízemných mrazov a silných vetrov. Planty, čo som vysádzala, už majú plody. Prvé papriky musím obrať. Mne nevyšiel vňaťkový petržlen. Už som ho dva krát sadila, no tento rok mi nevyšiel. Ale hnevám sa, že mi vyšiel kôpor, hoci som ho nesadila. Mám rada kôpor, no už ho aj pretrhávam. Vyšiel mi sám od seba, hlavne v petržlene.Hrášok už má struky.
Tiež sa už vystríham pred vysmážaným. Doprajeme si ho zriedka.
denyany
Tie nové zemiaky mi zavoňali až sem, najradšej ich mám s cibuľkou a červenou paprikou. Kaleráb by som si tiež dala, ale stačili by len tie zemiačky.:-)
babkamt
@denyany vždy robím ako prvé z nových zemiakov zemiaky na cibuľke s červenou paprikou. Pridala som aj link. Veľmi sa na s manželom tešíme.
rea1
u nás sa v trojobale vypráža zeler a karfiol ale kaleráb (aj mladý aj neskôr gigant) a tekvica či cuketa zas v cestíčku. kaleráb krájam na také +/- polcentimetrové plátky a nepredváram ho, zeler na plátky 1 - 1,5 cm a ten predváram. keď boli deti malé, tak kaleráb bol na jedálnom lístku naozaj každý týždeň, milovali ho nezriadene, stačil plný tanier kalerábových plátkov a žiadnu prílohu ani tatarku k nemu nechceli. :-)) nerobila som to už dlhšiu dobu, veru cez víkend spravím. ďakujem za pripomenutie.
babkamt
@rea1 zeler, cuketu, tekvicu a baklažán je tiež dobrý, aj ja ho robím. Som rada, že som ti recept pripomenula a budeš ho cez víkend robiť.
zolik
@babkamt
1x v zivote som robila vysmazany kalerab. a presne podla Tvojho receptu. a bol vynikajuci. dakujem
babkamt
@zolik som rada, že ti chutilo. V tejto dobe je karfiol pomerne drahý, takže kaleráb je dobrá voľba:-) Ďakujem, že si sa ozvala.
dandy
Nové zemiaky je škoda variť, stačí ich podusiť na panvici, sú výborné. Trošku oleja, zo začiatku zakryté a neskôr odokryté, kto má rád chrumkavé. Občas ich treba trošku podliať vodou, ale len 1-2 PL - podľa toho aké sú. Stačí 15-20 min. a sú hotové.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia