Vysmážaný kaleráb s novými zemiakmi a šalátom (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Na dnešný obed som si zeleninu doniesla zo záhrady. Konečne sa môžeme tešiť aj z úrody nových zemiakov. Včera som vykopala 4 korene. Mali sme večer zemiaky na cibuľke. Dnes na petržlene. Aj kaleráb je už môj a aj šalát.

5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. http://varecha.pravda.sk/recepty/nove-zemiaky-na-cibulke-s-paprikou-fotorecept/28571-recept.html Hneď večer sme si dali zemiaky na cibuľke. Dnes ich pripravím na petržlene. Zemiaky umyjem, očistím a dám ich variť do slanej vody.
  2. Umyjem šalát. Spravím zálievku z vody, trošky cukru a octu.
  3. Očistený kaleráb som chvíľku povarila. Asi 5 minút. Netreba ho dlho predvárať. Je mladý a mäkký.Nakrájala som ho.
  4. Obalila som ho v trojobale. Najprv v múke, potom vo vajíčku, napokon v strúhanke.
  5. Tu je už všetok obalený.
  6. Do panvice som dala olej a 1 pl masti a začala som ich vysmážať.
  7. Vysmažený som podávala s novými zemiakmi na petržlene, kto chcel s hlávkovým šalátom, alebo s tatarkou.
  8. Okrem tejto zeleniny som si zo záhrady doniesla aj jahody,
  9. čerešne. Teraz oddychujem pri pc. Poobede chcem spraviť jahodový koláč.