Vyprážaný karfiol
Vyprážaný karfiol

Vyprážaný karfiol s kôprovým dipom fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 7. júna 2019
Vyprážaný karfiol s kôprovým dipom (fotorecept)
Foto: olinecka

Dnes niečo, zeleninové.

20 minút
príprava
8-9 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kd
na chuť
na chuť
2 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby na vyprážanie
Dip:
100 ml
 čerstvý nasekaný
 na dochutenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol si rozoberieme na ružičky, dáme variť v slanej vode. Uvaríme do polomäkka. Medzitým vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladené osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.

  2. 2

    Obalíme v trojobale: múka hladká, vajíčko, strúhanka. Vypražame v rozpálenom oleji do zlatista. Pripravíme si suroviny na dip.

    Vyprážaný karfiol s kôprovým dipom (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Do misy dáme kyslú smotanu, nasekaný umytý kôpor a soľ podľa seba premiešame.

    Vyprážaný karfiol s kôprovým dipom (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Podávame so zemiakmi alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ja karfiol predvaram, ked je predvareny da sa vyprazat kratko na vyssej teplote, tym padom je nenapity olejom.
Na nizsej teplote ked je surovy a robi sa dlhsie, princip kde vnutorna vlkost ktora sa vyparuje a tlaci na povrch brani vnikaniu oleja nefunguje tak isto robit rezne hrube potom ich zakryvat aby sa podusili, vysledkom su masne rezne.
@Haji (7.6.2019 20:38)

ja tiež karfiol NEpredváram
zbytočná strata času,vitamínov...
veď
mäso tiež nepredvárame-keď rezne vysmážame..
:-))))))
Ten dip k tomu pasuje lepšie ako tatárska. S týmto dipom to bude určite chutnejšie.