Vyprážané pirohy s hríbovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
80 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupe domäkka, ošúpeme, po vychladnutí postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, krupicu, vajcia, soľ. Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na 2 – 3 mm a povykrajujeme kruhy s priemerom 6 cm.
  2. Plnka: Na oleji urestujeme cibuľu nakrájanú na malé kocky, pridáme nakrájané hríby a spolu urestujeme. Pridáme soľ, korenie a nakrájaný rozmarín. Restované hríby necháme vychladnúť, aby sme nimi mohli plniť pripravené nakrájané cesto.
  3. Vykrojené cesto naplníme pripravenou hríbovou plnkou, poprekladáme napoly a vidličkou pozatvárame okraje pirohov, aby počas vysmážania plnka nevytekala. Pripravené pirohy vysmážame na rozpálenom oleji dozlatista.
  4. Dip: Kyslú smotanu rozmiešame s nakrájanou pažítkou a podľa potreby osolíme a okoreníme. Takto pripravený dip podávame k pirohom.