Vyprážané pirohy s hríbovou plnkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
80 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Cesto: Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupe domäkka, ošúpeme, po vychladnutí
postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, krupicu, vajcia, soľ.
Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme na 2 – 3 mm a povykrajujeme kruhy s priemerom
6 cm.
- Plnka: Na oleji urestujeme cibuľu nakrájanú na malé kocky, pridáme nakrájané
hríby a spolu urestujeme. Pridáme soľ, korenie a nakrájaný rozmarín. Restované
hríby necháme vychladnúť, aby sme nimi mohli plniť pripravené nakrájané
cesto.
- Vykrojené cesto naplníme pripravenou hríbovou plnkou, poprekladáme
napoly a vidličkou pozatvárame okraje pirohov, aby počas vysmážania plnka
nevytekala. Pripravené pirohy vysmážame na rozpálenom oleji dozlatista.
- Dip: Kyslú smotanu rozmiešame s nakrájanou pažítkou a podľa potreby osolíme
a okoreníme. Takto pripravený dip podávame k pirohom.
|