Bravčové rezne
Bravčové rezne

Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi fotorecept

ajulinka - fotkaajulinka, 28. mája 2020
Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi (fotorecept)
Foto: ajulinka

Dnes som sa rozhodla, že uvarím takýto obed.

5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 kg
3 ks väčšie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si dáme do vody variť celé zemiaky (dala som ružové) v šupke.

    Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krkovičku som mala s kosťou, ktorú som odrezala - nechala som na nej trošku mäsa a odložila som ju pre môjho muža, ktorý si ju rád uvarí, okorení atď...

  3. 3

    Takže krkovičku už bez kosti si narežeme na rezne (mne vyšlo asi tak 12 ks ani tenké ani hrubé).

    Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne osolíme, naklepeme a môžme začať obaľovať - postupne v múke, rožšľahaných osolených vajíčkach a strúhanke. Klasika.

    Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Obalené rezne vyprážame z oboch strán na masti dozlatista.

    Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvarené vychladnuté zemiaky očistíme a nakrájame. Očistíme cibuľu, pokrájame a opražíme na masti. Do cibule pridáme troška vegety, cukor a ocot. Musí to byť taký sladko-kyslý cibuľový nálev. Nálev potom pridáme k zemiakom. Premiešame a podľa chuti okoreníme, osolíme a podávame k rezňom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@ajulinka (28.5.2020 20:54)
aby rezen plaval. pouzi nerezovy hrniec s hrubym dnom,alebo vyssiu panvicu,do ktorej sa mesti tolko masti,aby sa rezen nedotykal dna,cize min 5cm a viac.vdaka tomu sa rezen vypraza pri konstantnej teplote a mast sa neprepaluje.
2x radost, haji