Bravčové rezne
Bravčové rezne

Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi fotorecept

ajulinka - fotkaajulinka, 28. mája 2020
Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi (fotorecept)
Foto: ajulinka

Dnes som sa rozhodla, že uvarím takýto obed.

5
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
2 kg
3 ks väčšie




Postup

  1. 1

    Najprv si dáme do vody variť celé zemiaky (dala som ružové) v šupke.

    Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krkovičku som mala s kosťou, ktorú som odrezala - nechala som na nej trošku mäsa a odložila som ju pre môjho muža, ktorý si ju rád uvarí, okorení atď...

  3. 3

    Takže krkovičku už bez kosti si narežeme na rezne (mne vyšlo asi tak 12 ks ani tenké ani hrubé).

    Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rezne osolíme, naklepeme a môžme začať obaľovať - postupne v múke, rožšľahaných osolených vajíčkach a strúhanke. Klasika.

    Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Obalené rezne vyprážame z oboch strán na masti dozlatista.

    Vyprážané bravčové rezne s cibuľovými zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvarené vychladnuté zemiaky očistíme a nakrájame. Očistíme cibuľu, pokrájame a opražíme na masti. Do cibule pridáme troška vegety, cukor a ocot. Musí to byť taký sladko-kyslý cibuľový nálev. Nálev potom pridáme k zemiakom. Premiešame a podľa chuti okoreníme, osolíme a podávame k rezňom.

Diskusia k receptu

radox1
jaj jaj,bod c.5.opät ukazka ako sa vyprazat nema.
radox1
@ajulinka (28.5.2020 20:54)
aby rezen plaval. pouzi nerezovy hrniec s hrubym dnom,alebo vyssiu panvicu,do ktorej sa mesti tolko masti,aby sa rezen nedotykal dna,cize min 5cm a viac.vdaka tomu sa rezen vypraza pri konstantnej teplote a mast sa neprepaluje.
2x radost a haji
evanaaa
Tak ani ja nevidím, kde je chyba vo vyprážaní....?
evanaaa
@kimlo , @radox , to som si nevšimla, koľko je tam toho tuku....ináč, aj moja mama len v masti vyprážala, olej vždy nebol, až neskôr začal....a časť tej "vypečenej" masti použila na zemiaky alebo ryžu....
mathias
@radox1 (28.5.2020 17:57)
Tie rezne vyzerajú ako keby boli zo závodnej jedálne CHZJD n.p. v Bratislave.Tak ako tu píše naša kolegyňa, rezne musia plávať ale nie v oleji ale v bravčovej masti. Tá je najlepšia na vyprážanie.Pán Pohlreich vám to potvrdí.Kolegova žena robila kuchárku práve v závodnej jedálni CHZJD a tie rezne vyzerali ako tieto na obrázku. Keď ich robila doma Tónovi, tak do nádoby v ktorej vyprážala rezne, dala naspodok kovovú mriežku.

emdy
Odporúčam po naklepaní posekať nožom do kríža. Nebudú sa vlniť
ajulinka
Samozrejme vieme všetci ako sa ma správne vyprážať ale len chcem podotknúť že na obrázku č.5 tie rezne neplávali tak ako mali pretože už boli posledné takže mi už bolo jedno koľko tam je tej masti.Dlho som sa rozhodovala či mam pridať obrázok ako vyprážam alebo nie preto to takto dopadlo.A môžem každého ubezpečiť že tie rezne boli krásne a vynikajúce.Tak ďakujem za komentáre