Vyprážané bravčové karé
Vyprážané bravčové karé

Vyprážané bravčové karé so zemiakovým šalátom

Dušan Čatloch
šéfkuchár Kontakt wellness hotela**** v Starej Lesnej, 23. decembra 2018
Vyprážané bravčové karé so zemiakovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

1 kg s kosťou
300 g čerstvý
3 ks
200 g
 na vyprážanie
Zemiakový šalát:
500 g
150 g
200 g (zavárané)
400 g
200 g
10 ks
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové karé s kosťou (pokrájané na jednotlivé porcie) osolíme, okoreníme, obalíme v múke, v rozšľahanom vajíčku a v sendvičovej strúhanke, ktorú pripravíme zo sendviča nakrájaného na maličké kocky. Vyprážame v oleji na 180 °C.

  2. 2

    Zemiakový šalát: Pretlačené uvarené zemiaky zmiešame s majonézou, najemno nakrájanými kyslými uhorkami, čerstvou najemno nastrúhanou mrkvou, so strúhaným jabĺčkom a s cibuľkou. Pridáme pokrájané natvrdo uvarené vajcia. Všetko premiešame, osolíme a okoreníme.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
@Mirop (24.12.2018 06:40)
velnes nevelnes, rízek si dá každý rád, ešte žiadna reštaurácia ho nestiahla z ponuky pre nezáujem. Radšej by si dal na troch panviciach vyprážaný, ale kto by sa už s tým papral za 5,80 e.
@Mirop (24.12.2018 09:46)

Sofistikované je to dosť - šalát vo valčeku, žltý posyp na tanieri, mrkva, vystrúhaná do tvaru mrkve, 6 druhov tráv, dačo čierne vzadu, a ten bieločervený terč - hlboká myšlienka. :)))))))
Musím sa smiať. Keď je to nový nápad šéfkuchára, tak sa to kritizuje ako bežným laikom nedostupné, nereálne, prácne, drahé, odtrhnuté od života... a keď je to klasika, aj keď urobená v inom aranžmáne, tak je to zase nedostatočne sofistikované, obyčajné, nenápadité, ľudové... Tak aký by ten recept od profesionála mal vlastne byť?
@Smejkad (30.12.2018 14:28)

Už je to jasné... Keďže recept obsahuje aj zemiakový šalát, bol zakliknutý tag Šaláty a preto sa recept dostal aj do kategórie Niečo zdravšie. Už sme ho odstránili. Ďakujeme za upozornenie.

Pridaj komentár k receptu: