Vyprážaná vianočka s mätovým dipom

Tibor Samaranský a Martin Maslančík
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 15. júna 2017 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Vyprážaná vianočka s mätovým dipomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava
3 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
4 ks
250 ml
100 g
50 ml
100 g
Dip:
250 g
2 PL
z 1 pomaranča
10 lístkov
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Vianočku nakrájame na tenšie plátky s hrúbkou asi pol centimetra. Medzi dva plátky vianočky poukladáme nadrobno nakrájanú čokoládu. Do nádoby rozbijeme vajcia, pridáme mlieko, cukor, škoricu a dôkladne rozšľaháme.

  2. 2

    Panvicu rozohrejeme na miernom ohni, na nej necháme rozpustiť maslo a pridáme olej. Naplnené kúsky vianočky namočíme do rozšľahaných vajec a opečieme na panvici; z každej strany asi jeden a pol minúty.

  3. 3

    Do misky vyklopíme kyslú smotanu, pridáme med, kôru z pomaranča a najemno nakrájané lístky mäty. Pri podávaní vianočku pokvapkáme dipom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist