Vyprážaná vianočka s mätovým dipom
Tibor Samaranský a Martin Maslančík
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 15. júna 2017
majitelia GreenFood Restaurant v Piešťanoch-Ratnovciach, 15. júna 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
3 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vianočku nakrájame na tenšie plátky s hrúbkou asi pol centimetra. Medzi dva plátky vianočky poukladáme nadrobno nakrájanú čokoládu. Do nádoby rozbijeme vajcia, pridáme mlieko, cukor, škoricu a dôkladne rozšľaháme.
- 2
Panvicu rozohrejeme na miernom ohni, na nej necháme rozpustiť maslo a pridáme olej. Naplnené kúsky vianočky namočíme do rozšľahaných vajec a opečieme na panvici; z každej strany asi jeden a pol minúty.
- 3
Do misky vyklopíme kyslú smotanu, pridáme med, kôru z pomaranča a najemno nakrájané lístky mäty. Pri podávaní vianočku pokvapkáme dipom.
Tiež vianočka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu