Vyprážaná vianočka

Vyprážaná vianočka s mätovým dipom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vianočku nakrájame na tenšie plátky s hrúbkou asi pol centimetra. Medzi dva plátky vianočky poukladáme nadrobno nakrájanú čokoládu. Do nádoby rozbijeme vajcia, pridáme mlieko, cukor, škoricu a dôkladne rozšľaháme.
  2. Panvicu rozohrejeme na miernom ohni, na nej necháme rozpustiť maslo a pridáme olej. Naplnené kúsky vianočky namočíme do rozšľahaných vajec a opečieme na panvici; z každej strany asi jeden a pol minúty.
  3. Do misky vyklopíme kyslú smotanu, pridáme med, kôru z pomaranča a najemno nakrájané lístky mäty. Pri podávaní vianočku pokvapkáme dipom.