Husacia pečeň

Vyprážaná husacia pečeň s karfiolom

Autor receptu: redakcia

Chrumkavá pochúťka doplnená lahodným karfiolom, to je vyprážaná husacia pečeň. Je to skutočná delikatesa, najmä ak máte možnosť pripraviť ju z domácej husi.

6
porcií
30 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hlávku karfiolu vložíme vcelku do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme 1/2 ČL soli a uvaríme domäkka. Vyberieme a necháme odkvapkať.
  2. Pečeň nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 centimetra. Z oboch strán nasolíme, obalíme v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke. Masť rozpálime a pečeň v nej vyprážame asi 6 minút dozlatista.
  3. Na omáčku použijeme masť, v ktorej sa vyprážala pečeň, zvaríme ju s vodou, so smotanou a s múkou. Hotovú omáčku precedíme.
  4. Vyprážanú pečeň podávame na mise obloženú ružičkami karfiolu a so smotanovou omáčkou, ktorú podávame zvlášť.