Husacia pečeň
Vyprážaná husacia pečeň s karfiolom
Autor receptu: redakcia
Chrumkavá pochúťka doplnená lahodným karfiolom, to je vyprážaná husacia pečeň. Je to skutočná delikatesa, najmä ak máte možnosť pripraviť ju z domácej husi.
6 porcií |
30 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Hlávku karfiolu vložíme vcelku do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme 1/2 ČL soli a uvaríme domäkka. Vyberieme a necháme odkvapkať.
- Pečeň nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 centimetra. Z oboch strán nasolíme, obalíme v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke. Masť rozpálime a pečeň v nej vyprážame asi 6 minút dozlatista.
- Na omáčku použijeme masť, v ktorej sa vyprážala pečeň, zvaríme ju s vodou, so smotanou a s múkou. Hotovú omáčku precedíme.
- Vyprážanú pečeň podávame na mise obloženú ružičkami karfiolu a so smotanovou omáčkou, ktorú podávame zvlášť.