Bravčové rezne
Bravčové rezne

Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 10. mája 2018

Dnešný nedeľný obed.

8
porcií
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (domáca)
1 ks
1 strúčik
 podľa chuti
štipka (bio)
4 ks
6 PL
8 PL (domáca z rožkov)
 (na vyprážanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dostala som čerstvú dodávku domáceho bravčového mäsa. Takže treba vyskúšať chuť. Domáce je domáce. Dnes som vyprážala bravčovú krkovičku. Najprv som ju opláchla vodou, osušila papierovou utierkou.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala som z nej rezne. Nikdy nekrájam veľmi tenké, skôr trošku hrubšie, lebo sa budú vyklepávať ešte.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyklepala som ich.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu som nastrúhala na strúhadle na mrkvu.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý rezeň som najprv osolila a natrela cibuľou a cesnakom, použijem len trošku cesnaku, pretože nemá byť dominantný.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na cibuľu som posypala mleté čierne korenie a veľmi minimálne množstvo vegety.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rezne som ukladala na plytký tanier a tak na seba, aby sa prekrývali čo najviac.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Napokon som ich zakryla takým istým tanierom a nechala marinovať 1 hodinu.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zatiaľ som si pripravila trojobal, ktorého súčasťou nie je hladká múka, ale kukuričná múka. Strúhanku som si robila sama zo staršieho pečiva. No a tiež som si uvarila aj zemiakovú kašu.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po hodine som začala obaľovať mäso. Obaľovať treba tak, aby sme si neodstránili cibuľu, ktorá je nalepená na mäse.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A všetko obalené čaká na rozpálenú masť.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Rezne vkladám do horúcej masti a ihneď znížim plyn a vyprážam pomaly pod pokrievkou.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Potom rezne obrátim a opäť ich zakryjem.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Vykladám ich na papierovú utierku.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Všetky vypražené. Sú z vonku chrumkavé a vo vnútri krehké a šťavnaté.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Prajem vám dobrú chuť.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 16

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
@mirop , čo ti chýba do výšky, to ti určite nechýba do srditosti...vykopli ťa z azetu, máš tam zákaz chodiť, lebo tvoje chovanie je neskutočné,tak teraz tu mútiš špinavú vodu..!!!Keď ,,dorastieš ,,, potom mi smieš aj napísať pod recept...šialený úlet ty si celý..ukáž mi to ako sa to robí a potom tu môžeš každému kafrať do remesla..úbožiak
Ja nevidím žiaden rozdiel v tom, či to šéfkuchár prizdobí kvetami, trávou, senom, mriežkou z parmezánu, šiškami, ihličnanmi, vetvičkami jarabiny, alebo či Izka vyrobí ňuchajúceho panáčika.


@Bubaya (10.5.2018 22:47)

pokial nevidis rozdiel tak asi nieje co riesit... ale ja si jednoducho myslim, ze na tanieri ma dominovat, to co sa vlastne varilo - v tomto pripade perfektna krkovicka... u toho ma byt decentna priloha, v tomto pripade zemiakovba kasa, ozdobil by som sekanym hladkolistym petrzelom a mesiacikom citrona... a zo vsetkych tych cibuli, mrkvi a redkoviek a podobne by som urobil velku misu perfektne ochuteneho salatu pre vsetkych stolovnikov... samozrejme najkrajsi ram pre umelecke dielo = pokrm, je obycajny hladky a okruhly biely tanier...
hm,a to este nie je zeler v zahradke a dalsie bylinky.to bola sranda na odlahcenie,v dobrom.mna by skor zaujimalo,breco vyprazas,vlastne dusis tie rezne prikryte?
@radox1 , v tom čase keď som robila tento recept, ešte som nemala na záhradke nič zelené..teraz mám a rada používam nie len zelené ale aj červené farby na tanieri..ak ti to vadí, nepozeraj si moje recepty...mäso pripravujem pod pokrievkou, aby bolo mäkké a prepečené..napokon ty si odborník mal by si to vedieť..
Vezmu to z jiného soudku. Izi, prosím tě, jak jsi to urobila s tou cibulou postrúhanou na struhadle? Nemám s tím vůbec dobré zkušenosti. Cibula nastrúhaná na struhadle a nebo samotná projítá kutrem velmi rada zhořkne.
@Mirop (11.5.2018 05:41)

Nevidím v tom rozdiel. Ja som purista a minimalista. Biely obrus, jemný porcelán bez vzoru, strieborný príbor, poháre z čistého skla, látkové obrúsky- Takisto to má vyzerať na tanieri. Bez ozdôb, bez čačiek bačiek, somariniek, a je mi jedno, či je to teraz moderné, alebo či je to staromódne. Lebo za chvíľu bude to, čo je moderné, zas staromódne. Ale Izabelline recepty mám rada, ona je kuchárka aj cukrárka výborná, a jej food styling je nezameniteľný, hneď viem, že je to jej recept a klikám naň.

Pridaj komentár k receptu: