Bravčové rezne
Bravčové rezne

Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 10. mája 2018

Dnešný nedeľný obed.

8
porcií
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (domáca)
1 ks
1 strúčik
 podľa chuti
štipka (bio)
4 ks
6 PL
8 PL (domáca z rožkov)
 (na vyprážanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dostala som čerstvú dodávku domáceho bravčového mäsa. Takže treba vyskúšať chuť. Domáce je domáce. Dnes som vyprážala bravčovú krkovičku. Najprv som ju opláchla vodou, osušila papierovou utierkou.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakrájala som z nej rezne. Nikdy nekrájam veľmi tenké, skôr trošku hrubšie, lebo sa budú vyklepávať ešte.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyklepala som ich.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cibuľu som nastrúhala na strúhadle na mrkvu.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý rezeň som najprv osolila a natrela cibuľou a cesnakom, použijem len trošku cesnaku, pretože nemá byť dominantný.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na cibuľu som posypala mleté čierne korenie a veľmi minimálne množstvo vegety.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rezne som ukladala na plytký tanier a tak na seba, aby sa prekrývali čo najviac.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Napokon som ich zakryla takým istým tanierom a nechala marinovať 1 hodinu.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zatiaľ som si pripravila trojobal, ktorého súčasťou nie je hladká múka, ale kukuričná múka. Strúhanku som si robila sama zo staršieho pečiva. No a tiež som si uvarila aj zemiakovú kašu.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po hodine som začala obaľovať mäso. Obaľovať treba tak, aby sme si neodstránili cibuľu, ktorá je nalepená na mäse.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A všetko obalené čaká na rozpálenú masť.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Rezne vkladám do horúcej masti a ihneď znížim plyn a vyprážam pomaly pod pokrievkou.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Potom rezne obrátim a opäť ich zakryjem.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Vykladám ich na papierovú utierku.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Všetky vypražené. Sú z vonku chrumkavé a vo vnútri krehké a šťavnaté.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Prajem vám dobrú chuť.

    Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak (fotorecept) - obrázok 16
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ale,ale,ale...Nechápem prečo si ho nazvala hneď úbožiakom.Veď ti jedlo pochválil,akurát sa mu nepáči tvoj "style".
Aj ja ti jedlo pochválim,aj ho určite skúsim,ale súhlasim so @Mirop.Izka fakt niekedy skús urobiť jednoduchšiu fotku.Bude to vyzerať aj jemnejšie.Uvidíš trošku zmeny urobí zázrak;-) Máme predsa rok 2018.