Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak fotorecept
Dnešný nedeľný obed.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg (domáca) |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
|
|
štipka (bio) |
|
4 ks |
|
6 PL |
|
8 PL (domáca z rožkov) |
|
(na vyprážanie) |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Dostala som čerstvú dodávku domáceho bravčového mäsa. Takže treba vyskúšať chuť. Domáce je domáce. Dnes som vyprážala bravčovú krkovičku. Najprv som ju opláchla vodou, osušila papierovou utierkou.
-
2
Nakrájala som z nej rezne. Nikdy nekrájam veľmi tenké, skôr trošku hrubšie, lebo sa budú vyklepávať ešte.
-
3
Vyklepala som ich.
-
4
Cibuľu som nastrúhala na strúhadle na mrkvu.
-
5
Každý rezeň som najprv osolila a natrela cibuľou a cesnakom, použijem len trošku cesnaku, pretože nemá byť dominantný.
-
6
Na cibuľu som posypala mleté čierne korenie a veľmi minimálne množstvo vegety.
-
7
Rezne som ukladala na plytký tanier a tak na seba, aby sa prekrývali čo najviac.
-
8
Napokon som ich zakryla takým istým tanierom a nechala marinovať 1 hodinu.
-
9
Zatiaľ som si pripravila trojobal, ktorého súčasťou nie je hladká múka, ale kukuričná múka. Strúhanku som si robila sama zo staršieho pečiva. No a tiež som si uvarila aj zemiakovú kašu.
-
10
Po hodine som začala obaľovať mäso. Obaľovať treba tak, aby sme si neodstránili cibuľu, ktorá je nalepená na mäse.
-
11
A všetko obalené čaká na rozpálenú masť.
-
12
Rezne vkladám do horúcej masti a ihneď znížim plyn a vyprážam pomaly pod pokrievkou.
-
13
Potom rezne obrátim a opäť ich zakryjem.
-
14
Vykladám ich na papierovú utierku.
-
15
Všetky vypražené. Sú z vonku chrumkavé a vo vnútri krehké a šťavnaté.
-
16
Prajem vám dobrú chuť.
Aj ja ti jedlo pochválim,aj ho určite skúsim,ale súhlasim so @Mirop.Izka fakt niekedy skús urobiť jednoduchšiu fotku.Bude to vyzerať aj jemnejšie.Uvidíš trošku zmeny urobí zázrak;-) Máme predsa rok 2018.