Vyprážaná bravčová krkovička trošku inak fotorecept
Foto: izabella929
Dnešný nedeľný obed.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg (domáca) |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
podľa chuti |
|
|
|
štipka (bio) |
|
4 ks |
|
6 PL |
|
8 PL (domáca z rožkov) |
|
(na vyprážanie) |
|
Postup
-
1
Dostala som čerstvú dodávku domáceho bravčového mäsa. Takže treba vyskúšať chuť. Domáce je domáce. Dnes som vyprážala bravčovú krkovičku. Najprv som ju opláchla vodou, osušila papierovou utierkou.
-
2
Nakrájala som z nej rezne. Nikdy nekrájam veľmi tenké, skôr trošku hrubšie, lebo sa budú vyklepávať ešte.
-
3
Vyklepala som ich.
-
4
Cibuľu som nastrúhala na strúhadle na mrkvu.
-
5
Každý rezeň som najprv osolila a natrela cibuľou a cesnakom, použijem len trošku cesnaku, pretože nemá byť dominantný.
-
6
Na cibuľu som posypala mleté čierne korenie a veľmi minimálne množstvo vegety.
-
7
Rezne som ukladala na plytký tanier a tak na seba, aby sa prekrývali čo najviac.
-
8
Napokon som ich zakryla takým istým tanierom a nechala marinovať 1 hodinu.
-
9
Zatiaľ som si pripravila trojobal, ktorého súčasťou nie je hladká múka, ale kukuričná múka. Strúhanku som si robila sama zo staršieho pečiva. No a tiež som si uvarila aj zemiakovú kašu.
-
10
Po hodine som začala obaľovať mäso. Obaľovať treba tak, aby sme si neodstránili cibuľu, ktorá je nalepená na mäse.
-
11
A všetko obalené čaká na rozpálenú masť.
-
12
Rezne vkladám do horúcej masti a ihneď znížim plyn a vyprážam pomaly pod pokrievkou.
-
13
Potom rezne obrátim a opäť ich zakryjem.
-
14
Vykladám ich na papierovú utierku.
-
15
Všetky vypražené. Sú z vonku chrumkavé a vo vnútri krehké a šťavnaté.
-
16
Prajem vám dobrú chuť.
Aj ja ti jedlo pochválim,aj ho určite skúsim,ale súhlasim so @Mirop.Izka fakt niekedy skús urobiť jednoduchšiu fotku.Bude to vyzerať aj jemnejšie.Uvidíš trošku zmeny urobí zázrak;-) Máme predsa rok 2018.
Tvoje jedla sa mi pacia, akorát styling nie... Asi je zakázané kritizovat "královnu" Izku, smie sa len pochlebovat, ale na to ti kašlem, ked ides s kozou na trh, mala by si byt schopna uniest aj kritiku, sorry
Mimochodem netuším co je Azet...
pokial nevidis rozdiel tak asi nieje co riesit... ale ja si jednoducho myslim, ze na tanieri ma dominovat, to co sa vlastne varilo - v tomto pripade perfektna krkovicka... u toho ma byt decentna priloha, v tomto pripade zemiakovba kasa, ozdobil by som sekanym hladkolistym petrzelom a mesiacikom citrona... a zo vsetkych tych cibuli, mrkvi a redkoviek a podobne by som urobil velku misu perfektne ochuteneho salatu pre vsetkych stolovnikov... samozrejme najkrajsi ram pre umelecke dielo = pokrm, je obycajny hladky a okruhly biely tanier...
je to menej prace, vyzera to efektnejsie a plati to i pre morcacie rolady s jemne erotickym az vulgarnym aranzma... :D
varecha.pravda.sk/recepty/morcacie-prsia-plnene-parenicou...
hadam "food styling"
mas pravdu... preklep... samozrejme food styling
ked budes mat zaujem,vysvetlim ti preco sa vypraža mäso odokryte.
Nevidím v tom rozdiel. Ja som purista a minimalista. Biely obrus, jemný porcelán bez vzoru, strieborný príbor, poháre z čistého skla, látkové obrúsky- Takisto to má vyzerať na tanieri. Bez ozdôb, bez čačiek bačiek, somariniek, a je mi jedno, či je to teraz moderné, alebo či je to staromódne. Lebo za chvíľu bude to, čo je moderné, zas staromódne. Ale Izabelline recepty mám rada, ona je kuchárka aj cukrárka výborná, a jej food styling je nezameniteľný, hneď viem, že je to jej recept a klikám naň.
Bod č 4: Cibuľu som nastrúhala na strúhadle na mrkvu.
Či to je dajaký robot alá "70-80"r.? Ach jaj.