Morčacie prsia plnené parenicou v šunke fotorecept
Foto: izabella929
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Morčacie prsia som umyla, osušila a nakrájala na menšie diely.
-
2
Jeden diel som rozklepala, osolila, okorenila.
-
3
Na mäso som uložila plátky šunky.
-
4
Na šunku som uložila parenicu tak, že som ju odmotala z klbka a nechala v celosti. Vložila som do nej 3 plátky kapie zaváranej. Šunka mi poslúžila k tomu, aby parenica po zabalení nevytekala počas pečenia.
-
5
Celé to mäso som zrolovala spolu s plnkou.
-
6
Zviazala kuchynským špagátom.
-
7
Na panvicu som dala masť a keď bola horúca, opiekla som roládu zo všetkých strán. Potom som pridala k nej cibuľu a cesnak a podliala vodou, len malým množstvom a pod pokrievkou chvíľu dusila a potom dopiekla odkrytú. Vrch som posypala korením a červenou paprikou.
-
8
Po 20 minútach pečenia som roládu vybrala. Nechala chvíľu chladiť a odstránila som špagáty. Nakrájala na plátky.
-
9
Podávala som so zemiakovou kašou a uhorkami. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu