Tofu s pórovou omáčkou

Vynikajúce tofu s pórovou omáčkou

Autor receptu: bogar

Jedlo vhodné pre nemilovníkov mäsa

35 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájame si tofu. Koreniny na marinádu zmiešame všetky aj so šťavou s pol citróna. Polejeme marinádou tofu a necháme aspon pol hod v marináde. Medzitým si môžeme pripraviť suroviny na omáčku. Rozpustíme si maslo, na masle popražíme na drobno nakrájaný pór a restujeme. Ďalej pridáme na drobno nakrájaný cesnak, restujeme, pridáme tavený syr rozmiešame a pridáme smotanu na šľahanie okoreníme osolíme a privedieme k varu za stáleho miešania. Necháme prevrieť aspoň 3 min, odstavíme a nastrúhame jemne podľa chuti parmezánu a muškátový oriešok. Tofu vyberieme z marinády a krátko pečieme na gril panvici. Keďže je v marináde olej na panvicu netreba nič dávať. Ako príloha sa hodia napr. zemiaky uvarené v šupke orestovane na masielku alebo nasucho opražená chrumkavá bageta / hrianka - ako dodala moja super kamoška Nika, citujem : " keby to poukladáš tak, že na hrianku dáš tofu a preleješ to omáčkou je to božské" Určite sa k tomu hodia aj paradajky či šalátik. Prajem dobrú chuť.