Tofu s pórovou omáčkou
Vynikajúce tofu s pórovou omáčkou
Autor receptu: bogar
Jedlo vhodné pre nemilovníkov mäsa
35 minút príprava |
5-7 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame si tofu. Koreniny na marinádu zmiešame všetky aj so šťavou s pol citróna. Polejeme marinádou tofu a necháme aspon pol hod v marináde.
Medzitým si môžeme pripraviť suroviny na omáčku. Rozpustíme si maslo, na masle popražíme na drobno nakrájaný pór a restujeme. Ďalej pridáme na drobno nakrájaný cesnak, restujeme, pridáme tavený syr rozmiešame a pridáme smotanu na šľahanie okoreníme osolíme a privedieme k varu za stáleho miešania. Necháme prevrieť aspoň 3 min, odstavíme a nastrúhame jemne podľa chuti parmezánu a muškátový oriešok. Tofu vyberieme z marinády a krátko pečieme na gril panvici. Keďže je v marináde olej na panvicu netreba nič dávať.
Ako príloha sa hodia napr. zemiaky uvarené v šupke orestovane na masielku alebo nasucho opražená chrumkavá bageta / hrianka - ako dodala moja super kamoška Nika, citujem : " keby to poukladáš tak, že na hrianku dáš tofu a preleješ to omáčkou je to božské"
Určite sa k tomu hodia aj paradajky či šalátik. Prajem dobrú chuť.