Vynikajúca karamelovo-banánová torta s kakaovou mrveničkou
	                                    Karamelovo-banánová torta, ideálne riešenie pre akýkoľvek sviatok. Kakaový korpus s vlašskými orechmi, jemný karamelový 
krém, banány a chrumkavá mrvenička.
Zdroj: Youtube	                                
porcií
príprava
na 200, 175, 180 °C
Suroviny
| Tortový korpus: | |
| 3 ks |  | 
| štipka |  | 
| 90 g |  | 
| 50 g |  | 
| 50 g |  | 
| 6 g |  | 
| 50 g |  | 
| 10 g |  | 
| 70 g |  | 
| 4 ks |  | 
| Mrvenička: | |
| 50 g |  | 
| ¼ ČL |  | 
| 50 g |  | 
| 120 g |  | 
| 20 g |  | 
| 1 ks |  | 
| Krém: | |
| 400 g (18 %) |  | 
| 10 g |  | 
| 400 g uvarené |  | 
| 25 g |  | 
| 150 ml |  | 
| Na navlhčenie korpusu: | |
|  | |
Postup
- 
                                                    1
                                                    Tortový korpus: Vaječné bielky vyšľahať mixérom so štipkou soli a cukrom do hustej peny. Postupne pridať roztopenú tmavú čokoládu, roztopené maslo, žĺtky a pokračovať v šľahaní. Pridať múku, prášok do pečiva, kakao, najemno nasekané vlašské orechy a dôkladne premiešať. Cesto preložiť do tortovej formy s priemerom 23 cm vystlanej papierom na pečenie. Piecť 10 minút pri 200 °C a ďalších 20 minút pri 175 °C. Nechať vychladnúť a korpus vybrať z formy. 
- 2
Mrvenička: Zmiešať všetky potrebné suroviny a urobiť mrveničku. Mrveničku nasypať na plech vystlaný papierom na pečenie a piecť 15 minút pri 180 °C. 
- 3
Krém: Želatínu zaliať vodou, rozmiešať a nechať cca 10-15 minút postáť, potom ju rozohriať v mikrovlnnej rúre (cca 30 sekúnd) do tekutého stavu. Postupne do kyslej smotany (smotana má byť izbovej teploty) pridať vanilkový cukor, uvarené kondenzované mlieko a zľahka vyšľahať mixérom. Pridať tekutú želatínu, polovicu upečenej mrveničky a dôkladne premiešať. 
- 4
Banány nakrájať pozdĺžne na dve polovice. Tortovú formu (s priemerom 23 cm) vystlať potravinovou fóliou. Tortový korpus vložiť do formy a navlhčiť kávou. Rozložiť banány reznou stranou na korpus a zaliať krémom. Tortu vložiť do chladničky na 12 hodín. Potom vybrať z formy a posypať zvyšnou mrveničkou. 
- 5
Dobrú chuť! ? 
- 6
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/MJprLnE9R90 Tiež banánová torta:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
 


Dakujem! Pekny den prajem! 😃🌻
Do korpusu ide hladka a do mrvenicky polohruba. Opravim v surovinach. Dakujem za postreh!
Ďakujem! :-)))
Postup na prípravu krému je uvedený v bode 3 :)