Foto: mahtiel
Konečne som zohnala zelenú fazuľku tak som mala chuť si s ňou spraviť niečo ľahké a rýchle vhodné na večeru. Niečo čo nezaťaží žalúdok Zobraziť celý popisKonečne som zohnala zelenú fazuľku tak som mala chuť si s ňou spraviť niečo ľahké a rýchle vhodné na večeru. Niečo čo nezaťaží žalúdok ale napriek tomu tak akurát zasýti. Večera sa mi veľmi vydarila veď posúďte sami a vyskúšajte môj recept. :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si nachystáme všetky suroviny aby sme stíhali a nestresovali pri varení. Nakrájame štvrťku (alebo polku z cibule podľa vlastnej chuti) na menšie kocky, na poly nakrájame nami zvolený podľa chutí zelené fazuľky,prichystáme 2 vajcia ktoré rozbijeme a zatiaľ vylejeme do misky a pretlačený 1 strúčik cesnaku.
- 2
Na panvicu dáme trošku olivového oleja a v dáme doň nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme do jemne "sklovitej" farby (pozor aby vám neobhorela ako ona rada zvykne :) Keď máme cibuľku sklovitej farby okoreníme ju čiernym mletým korením (podľa chuti), pridáme štipku rasce a červenej papriky. Potom vhodíme do panvice nachystané nakrájané fazuľky a pridáme trošku soli a vegety aby neboli bez chuti.
- 3
Fazuľu podusíme kým zmäkne a potom pridáme už len 2 vajcia nachystané v miske a miešame kým nám nevznikne praženica. Dáme na tanier, ozdobíme mletou červenou paprikou,môžme pridať aj reďkovku a zajedať celozrnným tmavým rohlíkom, ktorí vás ešte viac zasýti. Prajem dobrú chuť a dúfam , že sa Vám recept páčil. Dajte vedieť ako sa podaril :) Aspoň ten môj vyzeral aj chutil vynikajúco :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@kimlo ....na raňajky trocha sýru ,nech máš do večera sílu
:-)