Vydarená večera

mahtiel - fotkamahtiel, 4. apríla 2013
Vydarená večera
Foto: mahtiel

Konečne som zohnala zelenú fazuľku tak som mala chuť si s ňou spraviť niečo ľahké a rýchle vhodné na večeru. Niečo čo nezaťaží žalúdok Zobraziť celý popisKonečne som zohnala zelenú fazuľku tak som mala chuť si s ňou spraviť niečo ľahké a rýchle vhodné na večeru. Niečo čo nezaťaží žalúdok ale napriek tomu tak akurát zasýti. Večera sa mi veľmi vydarila veď posúďte sami a vyskúšajte môj recept. :)

1
porcia
5 min minút
príprava
15 min minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Najprv si nachystáme všetky suroviny aby sme stíhali a nestresovali pri varení. Nakrájame štvrťku (alebo polku z cibule podľa vlastnej chuti) na menšie kocky, na poly nakrájame nami zvolený podľa chutí zelené fazuľky,prichystáme 2 vajcia ktoré rozbijeme a zatiaľ vylejeme do misky a pretlačený 1 strúčik cesnaku.

  2. 2

    Na panvicu dáme trošku olivového oleja a v dáme doň nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme do jemne "sklovitej" farby (pozor aby vám neobhorela ako ona rada zvykne :) Keď máme cibuľku sklovitej farby okoreníme ju čiernym mletým korením (podľa chuti), pridáme štipku rasce a červenej papriky. Potom vhodíme do panvice nachystané nakrájané fazuľky a pridáme trošku soli a vegety aby neboli bez chuti.

  3. 3

    Fazuľu podusíme kým zmäkne a potom pridáme už len 2 vajcia nachystané v miske a miešame kým nám nevznikne praženica. Dáme na tanier, ozdobíme mletou červenou paprikou,môžme pridať aj reďkovku a zajedať celozrnným tmavým rohlíkom, ktorí vás ešte viac zasýti. Prajem dobrú chuť a dúfam , že sa Vám recept páčil. Dajte vedieť ako sa podaril :) Aspoň ten môj vyzeral aj chutil vynikajúco :)

Diskusia k receptu

kimlo
Nemá chybu, ešte by som si dal aj raňajky také... :-)
gordonko
ako ochutnávku či predjedlo to beriem , nerad chodím hladný spať
@kimlo ....na raňajky trocha sýru ,nech máš do večera sílu
sany11
s vajíčkami a cesnakom sa mi to nezdá ako lahká večera.skôr by som si to dala na ranajky :)
tiginko
fazuľku s vajíčkami si robievame doma radi, ochutené v podstate rovnako, len bez vegety... @mijaita ja som tiež až na ďalší kuk zistila, že je to položené na tácke. Najprv som si myslela, že je ten tanier opretý o stenu :-)
:-)
slavka2012
Aj ja mam rada fazulku na vsetky sposoby, aj na takyto,akurat ze davam viac fazulky a menej vajec, mnam.
valeri
Chutne, mozem ju na vsetky sposoby, ja si fazulku pestujem v zahrade a mrazim, preto mi prislo divne, ze konecne som zohnala :-). Ale nic v zlom ..... Tvoja vecera je ukazkova.
rea1
tak, tak, ja presne ako @slavka , veľa fazuľky, menej vajca. bez vegety, bez chleba a zeleninový šalát k tomu. amen. vyzerá báječne, chutí báječne, čo viac dodať. snáď, že už len lyžica chýba. :-))
lusinkab
ja tak zvyknem robit s hociajakou zeleninkou ktoru treba zuzitkovat ale bez vegety kedze tu ja nepouzivam ale ako rychla vecera alebo ranajky je to proste uzasne :-)
sherin
urobila si rychu zdravu veceru :), ja tiez nepouzivam vegetu, skor nejake cerstve bylinky. Skoda, ze si nenaaranzovala zeleninku na biely tanier ;)
mahtiel
dakujem za pekne komenty :) A ja vegetu zboznujem na vsetkom preto som ju dala aj tam :)) A fazulu mame aj mi v zahrade len sme ju teraz nezamrazovali :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia