Vydarená večera

Autor receptu: mahtiel

Konečne som zohnala zelenú fazuľku tak som mala chuť si s ňou spraviť niečo ľahké a rýchle vhodné na večeru. Niečo čo nezaťaží žalúdok ale napriek tomu tak akurát zasýti. Večera sa mi veľmi vydarila veď posúďte sami a vyskúšajte môj recept. :)

1
porcia
5 min minút
príprava
15 min minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si nachystáme všetky suroviny aby sme stíhali a nestresovali pri varení. Nakrájame štvrťku (alebo polku z cibule podľa vlastnej chuti) na menšie kocky, na poly nakrájame nami zvolený podľa chutí zelené fazuľky,prichystáme 2 vajcia ktoré rozbijeme a zatiaľ vylejeme do misky a pretlačený 1 strúčik cesnaku.
  2. Na panvicu dáme trošku olivového oleja a v dáme doň nakrájanú cibuľu, ktorú opražíme do jemne "sklovitej" farby (pozor aby vám neobhorela ako ona rada zvykne :) Keď máme cibuľku sklovitej farby okoreníme ju čiernym mletým korením (podľa chuti), pridáme štipku rasce a červenej papriky. Potom vhodíme do panvice nachystané nakrájané fazuľky a pridáme trošku soli a vegety aby neboli bez chuti.
  3. Fazuľu podusíme kým zmäkne a potom pridáme už len 2 vajcia nachystané v miske a miešame kým nám nevznikne praženica. Dáme na tanier, ozdobíme mletou červenou paprikou,môžme pridať aj reďkovku a zajedať celozrnným tmavým rohlíkom, ktorí vás ešte viac zasýti. Prajem dobrú chuť a dúfam , že sa Vám recept páčil. Dajte vedieť ako sa podaril :) Aspoň ten môj vyzeral aj chutil vynikajúco :)