Výborné zemiaky z rúry

Autor receptu: janger

Moj muz bol na sluzobnej ceste vo Francuzsku. V restauracii mu moc chutilo jedlo, ktore sa snazil doma trosku napodobnit. Neuvadzam presne mnozstvo surovin, lebo to robil len tak od oka.

Postup

  1. Ruru dame rozohriat na 175 stupnov.
  2. Surove zemiaky pokrajame na platky, posolime a dame na plech, ktory sme trosku potreli olejom. Dame do rury piect, az kym su zemiaky takmer upecene.
  3. Pekny kusok bravcoveho masa, napriklad panenku, pokrajame na platky, dame sol, peper a poopekame na panvici.
  4. Spravime nalev. Olej, ocot, trosku majonezy, horcice, kapary, sol, peper zmixujeme tycovym mixerom.
  5. Ked su zemiaky takmer upecene, vyberieme ich z rury, dame na ne na platky pokrajanu klobasu, ale moze byt napriklad aj chorizo, poopekane bravcove maso, uhorky pokrajane na pasiky, posekanu jarnu cibulku, velmi chutne je pridat aj susene paradajky. Este nieco k tej klobaske. My sme pouzili slovensku klobasu, pretoze sme francuzsku nemali. Vyborne je to napriklad aj s chorizom.
  6. Vsetko to polejeme nalevom. Posypeme postruhanym tvrdym syrom.
  7. Potom to dame este asi na stvrt hodinku do rury.
  8. Dobru chut!