Výborné zemiakové langoše videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 15. októbra 2023

Cesto s pridaním varených zemiakov zostane dlhšie mäkké. Langoš je výborný s cesnakom, syrom, kečupom alebo so smotanou. Spolu s dobrou polievkou vytvoríte dokonca Zobraziť celý popisCesto s pridaním varených zemiakov zostane dlhšie mäkké. Langoš je výborný s cesnakom, syrom, kečupom alebo so smotanou. Spolu s dobrou polievkou vytvoríte dokonca aj výdatný obed pre celú rodinu.
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1

10-12 ks
porcií
60 minút
príprava
Výborné zemiakové langoše (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
450 g očistené
1 kg
300 ml
cca 300 ml
3 PL
1,5 PL
42 g
Na vyprážanie:




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, uvaríme a popučíme. Keď zemiaky už vychladli, tak z nich a ostatných surovín vypracujeme polomäkké, ešte pomerne lepivé cesto. Cesto len pomocou múky upravíme do okrúhleho tvaru a necháme 1 hodinu, aby nakyslo.

  2. 2

    Z nakysnutého cesta pomocou naolejovaných rúk odtrhávame kusy cesta, ktoré potom v ruke vytiahneme do tenka a ihneď vyprážame v oleji. Keď langoše neviete natiahnuť v ruke, tak položte cesto na tácku a mastnými rukami ho roztlačte na tenko a potom vložte do oleja.

  3. 3

    Langoše sú veľmi chutné takto samotné, ale aj natreté cesnakom, smotanou, kečupom alebo posypané syrom. Výborne sa hodia aj k rôznym polievkam, kde spolu vytvoria pre rodinku sýty obed alebo večeru. Prajem dobrú chuť!

    Výborné zemiakové langoše (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

an3da
Vyskúšané a fakt sú výborné. Zostala nám zemiaková kaša tak som ju využila. Chutilo aj vnúčatám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia