Bravčové karé nakrájame na plátky, jemne naklepeme a osolíme.
Vo väčšej miske zmiešame kyslú smotanu, olej, horčicu, vegetu, papriku a podľa chuti čierne korenie. Nakoniec pridáme mäso, dobre premiešame a odložíme na pár hodín do chladničky.
Na panvici si zohrejeme olej a maslo a plátky mäsa z oboch strán prudko osmažíme. Mäso preložíme na plech. Na panvici zostal výpek z mäsa, k tomu pridáme cca 1 dcl vody a necháme prevrieť. Vznikne nám tak trocha šťavy, ktorou zalejeme mäso na plechu. Zakryjeme alobalom a pečieme 40 minút na 200 stupňoch.
Odokryté pečieme ešte asi 10 minút, aby mäsko chytilo krásnu farbu.
Podávame napríklad s varenými zemiakmi s čerstvou petržlenovou vňaťou.