Syrové pečivo
Syrové pečivo

Výborné cesnakovo-syrové kysnuté pečivo videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 28. októbra 2022

Fantasticky chutné slané pečivo, ktoré si veľmi ľahko pripravíte aj vy doma. Výborné je na raňajky, na desiatu, alebo aj k polievke na obed. Zobraziť celý popisFantasticky chutné slané pečivo, ktoré si veľmi ľahko pripravíte aj vy doma. Výborné je na raňajky, na desiatu, alebo aj k polievke na obed. Chutí úžasne!!!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/10/vyborne-cesnakovo-syrove-kysnute-pecivo.html?m=1

12 ks
porcií
20 minút
na 190 °C
Výborné cesnakovo-syrové kysnuté pečivo (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
400 g
300 g
4 dl
1/2 dl
2 ks
21 g čerstvé
1 PL
1 KL
Plnka:
150 g postrúhaná
150 g (alebo iný syr)
100 g
2 strúčiky
podľa chuti
Na vrch:
1 ks




Postup

  1. 1

    Z uvedených prísad vypracujeme polomäkké cesto, ktoré pomocou trochy múky krátko vymiesime do bochníka. Cesto zakryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť.

  2. 2

    Kým cesto kysne, pripravíme plnku. Zmiešame postrúhanú mozzarellu a  postrúhaný syr podľa chuti - ja som dala ementál. Ďalej 2 strúčiky cesnaku, rozpustené maslo a trochu soli. 

  3. 3

    Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na jedno cesto si opačnou stranou noža označíme štvorce, do ktorých dáme plnku. Cesto napokon zakryjeme druhým cestom a prstami poriadne popritláčame okraje tak , aby sa vytvorili malé štvorce. Štvorce pokrájame, ak treba trochu strany postláčame a poukladáme na plech s papierom. Natrieme vrch vajcom a posypeme semienkami. Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 190 °C cca 20 minút. 

    Výborné cesnakovo-syrové kysnuté pečivo (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečivo je voňavé a veľmi chutné. Cesto ľahučké a plnka úžasne syrová. Kombinácia syra a cesnaku je fantasticky chutná! Pečivo sa hodí na desiatu, ale aj na obed ako príloha k polievke. Syry sa môžu podľa chuti aj obmieňať a tak budete mať zakaždým iné pečivo👍 Prajem dobrú chuť!

    Výborné cesnakovo-syrové kysnuté pečivo (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

haji
Skvělý receptík, podezřelý. Bude to velmi žravé, už to vidím...... @farbuska já bych se u jednoho nezastavila, jsem jenom člověk. Salát by ostal.
cesminaz
@haji (1.11.2022 20:28)

Človek zje veru aj 3 ak je naozaj hladný🙂 Som rada, že sa ti receptík páči! Pozdravujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia