Syrové pečivo

Výborné cesnakovo-syrové kysnuté pečivo (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Fantasticky chutné slané pečivo, ktoré si veľmi ľahko pripravíte aj vy doma. Výborné je na raňajky, na desiatu, alebo aj k polievke na obed.* Chutí úžasne!!!

12 ks
porcií
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených prísad vypracujeme polomäkké cesto, ktoré pomocou trochy múky krátko vymiesime do bochníka. Cesto zakryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť.
  2. Kým cesto kysne, pripravíme plnku. Zmiešame postrúhanú mozzarellu a  postrúhaný syr podľa chuti - ja som dala ementál. Ďalej 2 strúčiky cesnaku, rozpustené maslo a trochu soli. 
  3. Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti, ktoré vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Na jedno cesto si opačnou stranou noža označíme štvorce, do ktorých dáme plnku. Cesto napokon zakryjeme druhým cestom a prstami poriadne popritláčame okraje tak , aby sa vytvorili malé štvorce. Štvorce pokrájame, ak treba trochu strany postláčame a poukladáme na plech s papierom. Natrieme vrch vajcom a posypeme semienkami. Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 190 °C cca 20 minút. 
  4. Pečivo je voňavé a veľmi chutné. Cesto ľahučké a plnka úžasne syrová. Kombinácia syra a cesnaku je fantasticky chutná! Pečivo sa hodí na desiatu, ale aj na obed ako príloha k polievke. Syry sa môžu podľa chuti aj obmieňať a tak budete mať zakaždým iné pečivo👍 Prajem dobrú chuť!
  5. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube