Bravčová panenka na víne
Výborná bravčová panenka Portugal
Autor receptu: siuuu
Toto je jedna z najlepších úprav bravčovej sviečkovej, ktorú som mala možnosť
pripraviť a ochutnať - mäsko bolo po upečení neskutočne
jemné, šťavnaté, lahodné s jemnou vôňou porstského vína (môže sa použiť aj kvalitné
červené sladšie víno a bude rovnako skvelá), byliniek, s jemným akcentom po cesnaku
v pozadí. A robí sa v podstate sama. Je to môj najobľúbenejší recept na prípravu
panenky ... https://dobrotynatanieri.blogspot.com/search?q=panenka
2-3 porcie |
10 minút príprava |
15-20 minút na 130 °C |
Postup
- Panenku umyjeme, osušíme, očistíme od blán a na panvici na rozpálenom olivovom oleji (2 PL) orestujeme zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo.
- Preložíme na alobal, potrieme zvyšným olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pokvapkáme medom, polejeme portským vínom a balzamikom, pridáme strúčiky cesnaku rotlačené nožom a vetvičky rozmarínu, dobre zabalíme a dáme na 15 - 20 minút do rúry vyhriatej na 130 °C.
- Po upečení vyberieme z rúry, a necháme v alobale ešte 10 minút odpočívať. Panenka by mala byť šťavnatá a vo vnútri ružová. Prílohu zvolíme podľa chuti - može byť ryža, zemiaky, čerstvá bageta alebo zelenina.