Pečené bravčové mäso

Voňavé pečené karé

Autor receptu: podravka

Bravčové v jednom kuse je vynikajúcou voľbou na pečenie, polejte ho vínom a olejom a podávajte voňavý pokrm.

4
porcie
90 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vegety a oleja si pripravíme marinádu. Mäso poriadne potrieme pripravenou marinádou a necháme pôsobiť aspoň 30 minút.
  2. Mäso dáme do vymasteného pekáča a zalejeme vínom a zostávajúcou marinádou.
  3. Pekáč zakryjeme papierom na pečenie alebo alobalom a pečieme asi 60 minút v predhriatej rúre na 200 °C. Mäso občas otočíme a po 40 minútach odkryjeme, nech sa trošku zapečie.
  4. Šalát pripravíme tak, že zelený šalát nakrájame, dáme ho do misky, pridáme na štvrtiny nakrájané paradajky, na krúžky nakrájanú uhorku, na malé kúsky nakrájanú cibuľu a scedený cícer. Celú zmes zľahka premiešame, osolíme a okoreníme, pridáme olej zmiešaný s octom a podávame.
  5. Mäso nakrájame a podávame s pripraveným šalátom.