Pečené bravčové mäso
Voňavé pečené karé
Autor receptu: podravka
Bravčové v jednom kuse je vynikajúcou voľbou na pečenie, polejte ho vínom a olejom a podávajte voňavý pokrm.
4 porcie |
90 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Z vegety a oleja si pripravíme marinádu. Mäso poriadne potrieme pripravenou marinádou a necháme pôsobiť aspoň 30 minút.
- Mäso dáme do vymasteného pekáča a zalejeme vínom a zostávajúcou marinádou.
- Pekáč zakryjeme papierom na pečenie alebo alobalom a pečieme asi 60 minút v predhriatej rúre na 200 °C. Mäso občas otočíme a po 40 minútach odkryjeme, nech sa trošku zapečie.
- Šalát pripravíme tak, že zelený šalát nakrájame, dáme ho do misky, pridáme na štvrtiny nakrájané paradajky, na krúžky nakrájanú uhorku, na malé kúsky nakrájanú cibuľu a scedený cícer. Celú zmes zľahka premiešame, osolíme a okoreníme, pridáme olej zmiešaný s octom a podávame.
- Mäso nakrájame a podávame s pripraveným šalátom.