Voňavá zelerová polievka s cesnakom

ivusan - bez fotkyivusan, 13. júla 2013

Táto polievočka je chutná a zdravá, rada ju varím, lebo je to jedno z mála jedál, kde používam zeler. Keď zeler popražíte, získa sladkastú, Zobraziť celý popisTáto polievočka je chutná a zdravá, rada ju varím, lebo je to jedno z mála jedál, kde používam zeler. Keď zeler popražíte, získa sladkastú, veľmi delikátnu chuť a krásne sa rozvonia.

Suroviny

1 ks
5 strúčikov
3 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji popražíme na kocočky nakrájaný zeler, kým sa krásne nerozvonia. Poprášime múkou, chvíľočku miešame, potom pridáme pretlačený cesnak, rascu, papriku, korenie, sekundičku ešte popražíme (a opájame sa krásnou vôňou)

  2. 2

    Zalejeme studenou vodou a vložíme na kocky pokrájané zemiačky. Varíme, kým zelenina nie je mäkká (ale nie rozvarená, aby bolo do čoho zahryznúť)

  3. 3

    Na záver vložíme do polievky zelenú vniatku alebo majoránku. Kto chce, môže si dať do taniera aj kocky opečeného chlebíka. Prajem vám dobrú chuť !!!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia