Voňavá zelerová polievka s cesnakom

Autor receptu: ivusan

Táto polievočka je chutná a zdravá, rada ju varím, lebo je to jedno z mála jedál, kde používam zeler. Keď zeler popražíte, získa sladkastú, veľmi delikátnu chuť a krásne sa rozvonia.

Postup

  1. Na oleji popražíme na kocočky nakrájaný zeler, kým sa krásne nerozvonia. Poprášime múkou, chvíľočku miešame, potom pridáme pretlačený cesnak, rascu, papriku, korenie, sekundičku ešte popražíme (a opájame sa krásnou vôňou)
  2. Zalejeme studenou vodou a vložíme na kocky pokrájané zemiačky. Varíme, kým zelenina nie je mäkká (ale nie rozvarená, aby bolo do čoho zahryznúť)
  3. Na záver vložíme do polievky zelenú vniatku alebo majoránku. Kto chce, môže si dať do taniera aj kocky opečeného chlebíka. Prajem vám dobrú chuť !!!