Voňavá zelerová polievka s cesnakom
Autor receptu: ivusan
Táto polievočka je chutná a zdravá, rada ju varím, lebo je to jedno z mála jedál, kde
používam zeler. Keď zeler popražíte, získa sladkastú, veľmi delikátnu chuť a krásne sa
rozvonia.
Postup
- Na oleji popražíme na kocočky nakrájaný zeler, kým sa krásne nerozvonia. Poprášime múkou, chvíľočku miešame, potom pridáme pretlačený cesnak, rascu, papriku, korenie, sekundičku ešte popražíme (a opájame sa krásnou vôňou)
- Zalejeme studenou vodou a vložíme na kocky pokrájané zemiačky. Varíme, kým zelenina nie je mäkká (ale nie rozvarená, aby bolo do čoho zahryznúť)
- Na záver vložíme do polievky zelenú vniatku alebo majoránku. Kto chce, môže si dať do taniera aj kocky opečeného chlebíka.
Prajem vám dobrú chuť !!!