Višňový trojzávin (fotopostup)

medovnicek - fotkamedovnicek, 23. marca 2015

Chutné spojenie kysnutého cesta, pudingu a višní.

Suroviny

500 g
20 g
štipka
2 PL
(sáčky)
200 ml
40 g
40 g
3 ks
Okrem toho:
2 ks
2 ks
1,5 PL
600 ml
 na potretie




Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a zalejeme časťou z vlažnej šľahačkovej smotany. Necháme vzísť kvások. Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny patriace do cesta.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme cesto, ktoré necháme v teple cca 1 hodinu kysnúť.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na tri rovnaké časti.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Každú postupne vyvaľkáme a všetky potrieme pudingom. Ten pripravíme tak, že časť z nálevu z višňového kompótu vymiešame so Zlatými klasmi. Ostatný nálev dáme na sporák, pridáme cukor podľa chuti a kyslosti kompótu a keď začne vrieť, pridáme rozmiešané Zlaté klasy. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Posypeme vykôstkovanými višňami.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Zrolujeme do závinu.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    Dva záviny uložíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrch týchto závinov do stredu položíme tretí závin.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 7
  8. 8

    Potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme posypať makom a hrubozrnným cukrom.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 8
  9. 9

    Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 C. Po upečení môžeme pocukrovať. Druhý krát radšej rozdelím cesto na 6 častí a upečiem takéto záviny dva a menšie. Tento bol veľký a po krajoch mi praskol, ale to mu na chuti neubralo.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 9

Diskusia k receptu

monnikka
ja som sa dala na chudnutie a takéto dobroty sú tu, tomuto by som neodolala
havino
teda, puding na spôsob želatiny so zlatým klasom, višňový špica, ale aj taký marhuľový by mohol byť, super nápad, páči sa mi
tassiedevil
pekný chutný závin:) to, že praskol, to je tá najmenšia chyba...)lepšie chutí..:) z mäkkšieho cesta je to ťažko predísť, na druhý raz dobre popichaj tesne pred pečením, hrubšou ihlou na pletenie a úplne do spodku...pokiaľ sa to popichá len niečím tenkým, tak sa tie otvory uzavrú a neplnia žiadnu funkciu...a popichať už po natretí vajcom...to mi poradila mamka..:) *****
medovnicek
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre:)
@tasiedevil veľmi pekne ďakujem za radu, určite ju vyskúšam:)
@izabella929 tie dvojfarebné palacinky vyzerajú fantasticky, okamžite som si uložila recept:)
medovnicek
@mesiar50 veľmi pekne ďakujem, už som ťa tu dlho nevidela, veľmi som sa potešila tvojmu komentáru, zdravím ťa zo Záhoria:)
ywett
úžasne vyzerá, dala by som si ku káve :)
*****
obor123
Dnes vyskúšané. Výborné . Cesto pred pečením som popichala, vôbec nepraskol.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia