Višňový trojzávin (fotopostup)

medovnicek - fotkamedovnicek, 23. marca 2015

Chutné spojenie kysnutého cesta, pudingu a višní.

Suroviny

500 g
20 g
štipka
2 PL
(sáčky)
200 ml
40 g
40 g
3 ks
Okrem toho:
2 ks
2 ks
1,5 PL
600 ml
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a zalejeme časťou z vlažnej šľahačkovej smotany. Necháme vzísť kvások. Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny patriace do cesta.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme cesto, ktoré necháme v teple cca 1 hodinu kysnúť.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 2
  3. 3

    Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na tri rovnaké časti.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 3
  4. 4

    Každú postupne vyvaľkáme a všetky potrieme pudingom. Ten pripravíme tak, že časť z nálevu z višňového kompótu vymiešame so Zlatými klasmi. Ostatný nálev dáme na sporák, pridáme cukor podľa chuti a kyslosti kompótu a keď začne vrieť, pridáme rozmiešané Zlaté klasy. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Posypeme vykôstkovanými višňami.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 4
  5. 5

    Zrolujeme do závinu.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 5
  6. 6

    Dva záviny uložíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrch týchto závinov do stredu položíme tretí závin.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 7
  8. 8

    Potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme posypať makom a hrubozrnným cukrom.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 8
  9. 9

    Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 C. Po upečení môžeme pocukrovať. Druhý krát radšej rozdelím cesto na 6 častí a upečiem takéto záviny dva a menšie. Tento bol veľký a po krajoch mi praskol, ale to mu na chuti neubralo.

    Višňový trojzávin (fotopostup) - obrázok 9

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
teda, puding na spôsob želatiny so zlatým klasom, višňový špica, ale aj taký marhuľový by mohol byť, super nápad, páči sa mi
pekný chutný závin:) to, že praskol, to je tá najmenšia chyba...)lepšie chutí..:) z mäkkšieho cesta je to ťažko predísť, na druhý raz dobre popichaj tesne pred pečením, hrubšou ihlou na pletenie a úplne do spodku...pokiaľ sa to popichá len niečím tenkým, tak sa tie otvory uzavrú a neplnia žiadnu funkciu...a popichať už po natretí vajcom...to mi poradila mamka..:) *****

Pridaj komentár k receptu: