Foto: medovnicek
Chutné spojenie kysnutého cesta, pudingu a višní.
Suroviny
500 g |
|
20 g |
|
štipka |
|
2 PL |
|
1 (sáčky) |
|
200 ml |
|
40 g |
|
40 g |
|
3 ks |
|
Okrem toho: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
1,5 PL |
|
600 ml |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a zalejeme časťou z vlažnej šľahačkovej smotany. Necháme vzísť kvások. Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny patriace do cesta.
-
2
Vypracujeme cesto, ktoré necháme v teple cca 1 hodinu kysnúť.
-
3
Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na tri rovnaké časti.
-
4
Každú postupne vyvaľkáme a všetky potrieme pudingom. Ten pripravíme tak, že časť z nálevu z višňového kompótu vymiešame so Zlatými klasmi. Ostatný nálev dáme na sporák, pridáme cukor podľa chuti a kyslosti kompótu a keď začne vrieť, pridáme rozmiešané Zlaté klasy. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Posypeme vykôstkovanými višňami.
-
5
Zrolujeme do závinu.
-
6
Dva záviny uložíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
7
Na vrch týchto závinov do stredu položíme tretí závin.
-
8
Potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme posypať makom a hrubozrnným cukrom.
-
9
Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 C. Po upečení môžeme pocukrovať. Druhý krát radšej rozdelím cesto na 6 častí a upečiem takéto záviny dva a menšie. Tento bol veľký a po krajoch mi praskol, ale to mu na chuti neubralo.
zabalila
@tasiedevil veľmi pekne ďakujem za radu, určite ju vyskúšam:)
@izabella929 tie dvojfarebné palacinky vyzerajú fantasticky, okamžite som si uložila recept:)
*****