Višňový trojzávin (fotopostup)
Autor receptu: medovnicek
Chutné spojenie kysnutého cesta, pudingu a višní.
Postup
- Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a zalejeme časťou z vlažnej šľahačkovej smotany. Necháme vzísť kvások. Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny patriace do cesta.
- Vypracujeme cesto, ktoré necháme v teple cca 1 hodinu kysnúť.
- Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na tri rovnaké časti.
- Každú postupne vyvaľkáme a všetky potrieme pudingom. Ten pripravíme tak, že časť z nálevu z višňového kompótu vymiešame so Zlatými klasmi. Ostatný nálev dáme na sporák, pridáme cukor podľa chuti a kyslosti kompótu a keď začne vrieť, pridáme rozmiešané Zlaté klasy. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Posypeme vykôstkovanými višňami.
- Zrolujeme do závinu.
- Dva záviny uložíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Na vrch týchto závinov do stredu položíme tretí závin.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme posypať makom a hrubozrnným cukrom.
- Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 C. Po upečení môžeme pocukrovať. Druhý krát radšej rozdelím cesto na 6 častí a upečiem takéto záviny dva a menšie. Tento bol veľký a po krajoch mi praskol, ale to mu na chuti neubralo.