Višňový trojzávin (fotopostup)

Autor receptu: medovnicek

Chutné spojenie kysnutého cesta, pudingu a višní.

Postup

  1. Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobené droždie a zalejeme časťou z vlažnej šľahačkovej smotany. Necháme vzísť kvások. Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny patriace do cesta.
  2. Vypracujeme cesto, ktoré necháme v teple cca 1 hodinu kysnúť.
  3. Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na tri rovnaké časti.
  4. Každú postupne vyvaľkáme a všetky potrieme pudingom. Ten pripravíme tak, že časť z nálevu z višňového kompótu vymiešame so Zlatými klasmi. Ostatný nálev dáme na sporák, pridáme cukor podľa chuti a kyslosti kompótu a keď začne vrieť, pridáme rozmiešané Zlaté klasy. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Posypeme vykôstkovanými višňami.
  5. Zrolujeme do závinu.
  6. Dva záviny uložíme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
  7. Na vrch týchto závinov do stredu položíme tretí závin.
  8. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme posypať makom a hrubozrnným cukrom.
  9. Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 C. Po upečení môžeme pocukrovať. Druhý krát radšej rozdelím cesto na 6 častí a upečiem takéto záviny dva a menšie. Tento bol veľký a po krajoch mi praskol, ale to mu na chuti neubralo.