Višňový zákusok
Višňový zákusok

Višňová lahôdka z domáceho lístkového cesta

razomzastolom - bez fotkyrazomzastolom, 27. septembra 2021

Mimoriadne chutný višňový zákusok z domáceho lístkového cesta s veľmi jemným krémom a makom. Skúste, a budete ho piecť znova a znova.
Zdroj: https://youtu.be/XeG9W_Wl7as

20
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
125 g
125 g
150 g
70 g
2 ks
Plnka do plátu:
2 ks
100 g
50 g
30 g mletý
250 g (zavárané v sladko-kyslom náleve)
Krém:
250 ml
80 g
20 g
10 g
15 g
120 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Zmiešať obe múky a Heru. Do zmesi pridať smotanu a žĺtky, vypracovať elastické cesto. Cesto odložiť na noc do chladničky.

  2. 2

    Plnka do plátu: Bielky vyšľahať s cukrom do penista. Pridať škrob, mletý mak a dôkladne premiešať.

  3. 3

    Príprava plátu: Cesto z chladničky rozdeliť na dve rovnaké časti a vyvaľkať na veľkosť plechu 30x36 cm. Jednu časť cesta položiť na plech vystlaný papierom na pečenie, rovnomerne rozložiť plnku do plátu, rozložiť višne a navrch položiť druhú rozvaľkanú časť cesta. Piecť 20 minút pri 200 °C.

  4. 4

    Krém: V 100 ml studeného mlieka rozpustiť škrob a múku. Za stáleho miešania vliať vytvorenú zmes do 150 ml vriaceho mlieka s cukrom a na miernom ohreve priviesť k varu, variť cca 3-4 minúty. Vyšľahať mäkké maslo s vanilkovým cukrom na vysokých otáčkach mixéra po dobu cca 6-7 minút. Postupne, za stáleho šľahania ďalších cca 10-15 minút, po malých častiach pridávať vychladnutý uvarený puding.

  5. 5

    Upečený vychladnutý plát rozrezať na tri menšie pláty s rozmermi 12x30 cm. Konečný rozmer zákusku bude 12x30 cm. Krém rovnomerne rozdeliť na dve časti a naniesť medzi pláty. Ozdobiť podľa želania. Krém možno rozdeliť tak, aby bolo aj na ozdobu navrch. Zákusok odložiť do chladničky na 12-24 hodín.

  6. 6

    Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/XeG9W_Wl7as

Recept je zaradený do kategórií:
Ovocné, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

haji
Jojo, rezy vypadají velmi dobře a chuť musí být ještě lepší. Kouzelné foto a jistá ruka pri reze. Jsi šikulka!