Višňová lahôdka z domáceho lístkového cesta
Foto: razomzastolom
Mimoriadne chutný višňový zákusok z domáceho lístkového cesta s veľmi jemným krémom a makom. Skúste, a budete ho piecť znova a znova.
Zdroj: https://youtu.be/XeG9W_Wl7as
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
125 g |
|
125 g |
|
150 g |
|
70 g |
|
2 ks |
|
Plnka do plátu: | |
2 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
30 g mletý |
|
250 g (zavárané v sladko-kyslom náleve) |
|
Krém: | |
250 ml |
|
80 g |
|
20 g |
|
10 g |
|
15 g |
|
120 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Zmiešať obe múky a Heru. Do zmesi pridať smotanu a žĺtky, vypracovať elastické cesto. Cesto odložiť na noc do chladničky.
- 2
Plnka do plátu: Bielky vyšľahať s cukrom do penista. Pridať škrob, mletý mak a dôkladne premiešať.
- 3
Príprava plátu: Cesto z chladničky rozdeliť na dve rovnaké časti a vyvaľkať na veľkosť plechu 30x36 cm. Jednu časť cesta položiť na plech vystlaný papierom na pečenie, rovnomerne rozložiť plnku do plátu, rozložiť višne a navrch položiť druhú rozvaľkanú časť cesta. Piecť 20 minút pri 200 °C.
- 4
Krém: V 100 ml studeného mlieka rozpustiť škrob a múku. Za stáleho miešania vliať vytvorenú zmes do 150 ml vriaceho mlieka s cukrom a na miernom ohreve priviesť k varu, variť cca 3-4 minúty. Vyšľahať mäkké maslo s vanilkovým cukrom na vysokých otáčkach mixéra po dobu cca 6-7 minút. Postupne, za stáleho šľahania ďalších cca 10-15 minút, po malých častiach pridávať vychladnutý uvarený puding.
- 5
Upečený vychladnutý plát rozrezať na tri menšie pláty s rozmermi 12x30 cm. Konečný rozmer zákusku bude 12x30 cm. Krém rovnomerne rozdeliť na dve časti a naniesť medzi pláty. Ozdobiť podľa želania. Krém možno rozdeliť tak, aby bolo aj na ozdobu navrch. Zákusok odložiť do chladničky na 12-24 hodín.
- 6
Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/XeG9W_Wl7as
Tiež višňový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem pekne! Aj Tvoje su recepty krasne! :-)
Dakujem krasne! :-)
Dakujem pekne! Aj Tvoje su recepty krasne! :-)
Dakujem krasne! :-)