Viedenská roštenka

dajaja - bez fotkydajaja, 19. marca 2014
Viedenská roštenka
Foto: dajaja

Dostala som chuť na viedenskú roštenku... tak som sa dala na googlenie a našla som toto http://bonvivani.sk/recepty/viedenska-rostenka iba som to trošku pozmenila prípravu cibule. Ja ju robievam podľa jedného kuchára... veď skúste.

6
porcií
10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
2 ks
podľa chuti
podľa chuti
 na vysmážanie
 na poprášenie
 koľko máte radi

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hovädziu roštenku si narežeme na cca 1 cm široké plátky. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Na panvici sprudka osmažíme z oboch strán, mäso vyberieme. Cibuľu (2 ks) nakrájame nadrobno a na výpeku osmažíme dohneda, aby bola šťava pekne sfarbená.

    Viedenská roštenka - obrázok 1
  2. 2

    Mäso vložíme naspäť, podlejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso vidieť. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.

    Viedenská roštenka - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme si ryžu: Ja si nechám v hrnci rozpustiť cca 1 lyžicu masti, do "sklovita" na nej osmažím nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku (zelenú). Potom pridám prepláchnutú ryžu, osolím, chvíľu popražím a zalejem vriacou vodou (vody dvakrát toľko ako ryže). Nechám dusiť, kým sa voda nevyparí (cca 20 min)

  4. 4

    A teraz tá úžasná cibuľka: Cibuľu si nakrájame na kolieska. Poukladáme ich na papierovú utierku, osolíme a necháme cibuľu "vypotiť" tak cca 5-10 min. Potom ju ešte vysušíme utierkou a posypeme červenou sladkou paprikou zmiešanou s hladkou múkou. Premiešame ju rukami aby sa paprika s múkou dostali všade. Na panvici si poriadne necháme rozpáliť olej a cibuľu na nej sprudka opekáme do hneda (dochrumkava). A už iba konzumujeme až do odpadnutia... Dobrú chuť!

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak dnes som sa nechala inšpirovať, fantastický recept :) Hlavne tá cibuľka :)
1x martau
to je pochutka.Takato cibula nebula by zla ani k hamburger.