Hovädzia roštenka

Viedenská roštenka

Autor receptu: dajaja

Dostala som chuť na viedenskú roštenku...* tak som sa dala na googlenie a našla som si recept na internete. Iba som trošku pozmenila prípravu cibule. Ja ju robievam podľa jedného kuchára... veď skúste.

6
porcií
10 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädziu roštenku si narežeme na cca 1 cm široké plátky. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Na panvici sprudka osmažíme z oboch strán, mäso vyberieme. Cibuľu (2 ks) nakrájame nadrobno a na výpeku osmažíme dohneda, aby bola šťava pekne sfarbená.
  2. Mäso vložíme naspäť, podlejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso vidieť. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.
  3. Uvaríme si ryžu: Ja si nechám v hrnci rozpustiť cca 1 lyžicu masti, do "sklovita" na nej osmažím nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku (zelenú). Potom pridám prepláchnutú ryžu, osolím, chvíľu popražím a zalejem vriacou vodou (vody dvakrát toľko ako ryže). Nechám dusiť, kým sa voda nevyparí (cca 20 min)
  4. A teraz tá úžasná cibuľka: Cibuľu si nakrájame na kolieska. Poukladáme ich na papierovú utierku, osolíme a necháme cibuľu "vypotiť" tak cca 5-10 min. Potom ju ešte vysušíme utierkou a posypeme červenou sladkou paprikou zmiešanou s hladkou múkou. Premiešame ju rukami aby sa paprika s múkou dostali všade. Na panvici si poriadne necháme rozpáliť olej a cibuľu na nej sprudka opekáme do hneda (dochrumkava). A už iba konzumujeme až do odpadnutia... Dobrú chuť!