Hovädzia roštenka
Viedenská roštenka
Autor receptu: dajaja
Dostala som chuť na viedenskú roštenku...* tak som sa dala na googlenie a našla som si recept na internete. Iba som trošku pozmenila prípravu cibule. Ja ju robievam podľa jedného kuchára... veď skúste.
6 porcií |
10 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädziu roštenku si narežeme na cca 1 cm široké plátky. Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Na panvici sprudka osmažíme z oboch strán, mäso vyberieme. Cibuľu (2 ks) nakrájame nadrobno a na výpeku osmažíme dohneda, aby bola šťava pekne sfarbená.
- Mäso vložíme naspäť, podlejeme vriacou vodou tak, aby bolo mäso vidieť. Prikryjeme pokrievkou a dusíme domäkka.
- Uvaríme si ryžu:
Ja si nechám v hrnci rozpustiť cca 1 lyžicu masti, do "sklovita" na nej osmažím nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku (zelenú). Potom pridám prepláchnutú ryžu, osolím, chvíľu popražím a zalejem vriacou vodou (vody dvakrát toľko ako ryže). Nechám dusiť, kým sa voda nevyparí (cca 20 min)
- A teraz tá úžasná cibuľka:
Cibuľu si nakrájame na kolieska. Poukladáme ich na papierovú utierku, osolíme a necháme cibuľu "vypotiť" tak cca 5-10 min. Potom ju ešte vysušíme utierkou a posypeme červenou sladkou paprikou zmiešanou s hladkou múkou. Premiešame ju rukami aby sa paprika s múkou dostali všade. Na panvici si poriadne necháme rozpáliť olej a cibuľu na nej sprudka opekáme do hneda (dochrumkava). A už iba konzumujeme až do odpadnutia... Dobrú chuť!