Vidiecky slivkáč - Rustical plum tart fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 17. augusta 2015

Máme obdobie sliviek a ja slivky ľúbim tak som dnes skúsila tento fajný a jednoduchý koláčik, ktorý som objavila na internete a povedala som Zobraziť celý popisMáme obdobie sliviek a ja slivky ľúbim tak som dnes skúsila tento fajný a jednoduchý koláčik, ktorý som objavila na internete a povedala som si že ho odskúšam keď budú dozrievať slivky no a padlo to na dnes a neľutujem lebo je naozaj fajný :)

Suroviny

300 g
2 ks
3 PL
štipka
100 g (alebo Hera)
1 PL kyslá
Náplň :
300 g čerstvé
2 PL
 mletá
1 Pl zarovnaná
1 ČL




Postup

  1. 1

    Urobíme si cesto: na dosku si odvážime a preosejeme múku pridáme soľ, kr.cukor, smetol (v originálnom recepte píšu maslo no ja som nemala tak som dala smetol s maslovou príchuťou), kyslú smotanu a jedno celé vajce a jeden žĺtok (bielko si necháme na potretie koláča). Zamiesime si cesto a odložíme si ho do chladničky najmenej na 30 minút pokiaľ si pripravíme slivky.

    Vidiecky slivkáč - Rustical plum tart (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Odvážime si slivky umyjeme, odkôstkujeme si ich a prekrojíme na polovice. Dáme si ich do misky kde si ich zamiešame s troška ml. škoricou, kr. cukrom, hl. múkou a kukuričným škrobom. Cesto si rozvaľkáme do tvaru kruhu o priemere približne 27-28 cm a do stredu si naukladáme slivky od okraja asi tak 6 cm. Vrch sliviek si este môžete, no nemusíte posypať škoricou a po kúskoch si čisté cesto začneme prekladať na slivky tak ako na obrázku.

    Vidiecky slivkáč - Rustical plum tart (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme všetko cesto poprekladané vrch cesta si potrieme bielkom a posypeme kr.cukrom (ja som posypala aj troška vanilkovým cukrom). Opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme na 180°C 40-45 minút až máme povrch upečený do zlatista.

    Vidiecky slivkáč - Rustical plum tart (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nedalo mi a už som ho aj koštovala koláčik je fajný šťavnatý a vrch chrumkavý vyskúšať ho sa oplatilo :)

    Vidiecky slivkáč - Rustical plum tart (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

dvorka
Včera som piekla takto zbalený koláč s jablkami a slivkami ale z kysnutého cesta a s posýpkou. Ten zahnutý okraj je skvelý nakoľko sa pri jedení trojuholník dobre drží a aj pod cestom je plnka. Veľká vďaka za inšpiráciu.
pacik
Slivky máme ešte zelené, ale s jablkami vyskúšam a asi aj z kysnutého cesta, 5* :-)
bambulkaaa
Ďakujem Vám všetkým žienky :) A aj tebe ja za inšpiráciu ,,dvorka,, za kysnuté cesto :) Určite to vyskúšam takto urobiť aj z kysnutého cesta :) Napadlo ma aj z lístkového cesta v nejakej kombinácii s tvarohom a ovocím uvidíme možno skúsim aj tak...
bambulkaaa
Nie je zač ,,zuzanka1367,, ja som rada keď môj recept niekoho zaujme a este keď aj chutí ;) Tvoj koláčik je krásny si šikulka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia