Sladký chlebík

Vianočný mangový chlebík

Autor receptu: archaa

Idú sviatky a tak by som sa rada podelila o môj recept na vianočný mangový chlebík. Tento rok som ho piekla z celozrnnej špaldovej múky, vy si ho ale upečte z vašej obľúbenej.

12
porcií
60 minút
príprava
30-40 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Mango očistíme, nakrájame a rozmixujeme na pyré.
  2. Potom všetky pripravené suroviny zmiešame a vypracujeme hladké kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť 1 hodinu.
  3. Z cesta vytvarujeme chlebík alebo vianočku, či cop a necháme ešte 30 minút podkysnúť. Ja tvarujem bochník, ktorý potom vložím do vymastenej a múkou vysypanej jenskej formy a vrch ozdobím vrkôčikom z cesta... Prikryté utierkou nechám kysnúť tú po hodinu.
  4. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C približne 30- 40 minút. Doba pečenia závisí od vašej rúry.
  5. Upečieme do zlatohneda. Vyberieme, necháme vychladnúť a pocukrujeme.