Sladký chlebík
Vianočný mangový chlebík
Autor receptu: archaa
Idú sviatky a tak by som sa rada podelila o môj recept na vianočný mangový chlebík. Tento rok som ho piekla z celozrnnej špaldovej
múky, vy si ho ale upečte z vašej obľúbenej.
12 porcií |
60 minút príprava |
30-40 minút na 220 °C |
Postup
- Mango očistíme, nakrájame a rozmixujeme na pyré.
- Potom všetky pripravené suroviny zmiešame a vypracujeme hladké kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť 1 hodinu.
- Z cesta vytvarujeme chlebík alebo vianočku, či cop a necháme ešte 30 minút podkysnúť. Ja tvarujem bochník, ktorý potom vložím do vymastenej a múkou vysypanej jenskej formy a vrch ozdobím vrkôčikom z cesta... Prikryté utierkou nechám kysnúť tú po hodinu.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 220 °C približne 30- 40 minút. Doba pečenia závisí od vašej rúry.
- Upečieme do zlatohneda. Vyberieme, necháme vychladnúť a pocukrujeme.