Gaštanová roláda

Vianočný gaštanový peň

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškótové cesto: Oddelíme bielky a žĺtky. Bielky vyšľaháme dotuha a žĺtky vymiešame s cukrom do peny. K bielkovému snehu pridáme žĺtkovú penu, múku, kakao a prášok do pečiva. Opatrne premiešame.
  2. Plech (40x 30 cm) vyložíme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Pečieme 15 minút pri 180 stupňoch.
  3. Krém: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme. Nakoniec primiešame gaštanové pyré.
  4. Vychladnuté cesto potrieme krémom (časť krému si odložíme) a zrolujeme. Povrch rolády potrieme zvyšným krémom, do ktorého sme pridali trošku kakaa, aby bol hnedý.
  5. Peň môžeme rôzne ozdobiť, napríklad hríbikmi zo snehových pusiniek, čučoriedkami, mletými pistáciami.