Gaštanová roláda
Vianočný gaštanový peň
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Piškótové cesto: Oddelíme bielky
a žĺtky. Bielky vyšľaháme dotuha a žĺtky vymiešame s cukrom do peny. K bielkovému snehu pridáme žĺtkovú penu, múku,
kakao a prášok do pečiva. Opatrne premiešame.
- Plech (40x 30 cm) vyložíme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto. Pečieme 15 minút pri 180 stupňoch.
- Krém: Mascarpone, smotanu a cukor vyšľaháme. Nakoniec
primiešame gaštanové pyré.
- Vychladnuté cesto potrieme krémom (časť krému si odložíme) a zrolujeme. Povrch rolády potrieme zvyšným krémom, do ktorého sme pridali trošku kakaa, aby bol hnedý.
- Peň môžeme rôzne ozdobiť, napríklad hríbikmi zo snehových
pusiniek, čučoriedkami,
mletými pistáciami.
|